in

USL plătește în sondaje războiul cu Băsescu: a coborât la pragul de 50%

Un sondaj CSOP arată că USL începe să fie afectat de guvernare și de acțiunea de suspendare a președintelui Băsescu, în timp ce PDL își revine ușor. Potrivit CSOP, coaliția aflată la guvernare a scăzut lent, dar constant, în ultimele patru luni. Sondajul a fost efectuat în intervalul 10- 13 august, pe un eșantion de 1.002 persoane, intervievate față în față, la domiciliu. Eroarea de reprezentativitate este de 3%.

USL ar obține exact jumătate din voturile alegătorilor care vor să participe la alegerile parlamentare și care au declarat o intenție de vot, arată sondajul CSOP. Scorul PDL depinde de procentul celor care se prezintă la urne: 22% dacă prezența este mai mică (47% din eșantionul CSOP indică intenția de a participa, precum și intenția de vot) și 20% la o prezență mai mare (49% din eșantion vrea să voteze și spune și cu cine). Sondajul CSOP indică un trend clar de creștere a PDL, care avea 18% în luna mai, 20% în iunie, 21% în iulie și 22% în 13-18 august. ~n schimb, trendul USL este descrescător: 54% în mai, 52% în iunie, 51% în iulie și 50% în august.

Potrivit acestei cercetări sociologice, partidul lui Dan Diaconescu, PP- DD, ar obține între 12 și 13 % (în descreștere), UDMR – 5%, iar PRM – 4%. Inițiativa Civică de Centru Dreapta (ICCD), condusă de Mihai Răzvan Ungureanu, colectează doar 3% din intenția de vot, în timp ce Noua Republică, partidul lui Mihai Neamțu, ar fi ales de doar 2% din cetățenii rom=ni.

Premierul PSD, Victor Ponta, era, la momentul efectuării sondajului, politicianul în care cetățenii rom=ni aveau cea mai multă încredere: 30% din cei chestionați aveau o opinie bună și foarte bună. El era urmat de Crin Antonescu – 28%, Mihai Răzvan Ungureanu – 21% și de Traian Băsescu – 20%. Totuși, cel mai ridicat procent de opinii proaste și foarte proaste este înregistrat de actualul președinte – 61%. Vedeta televiziunii OTV, Dan Diaconescu prezinta încredere pentru 18% din repondenți, în timp ce doar 15% spuneau că au o opinie bună sau foarte bună despre președintele PDL, Vasile Blaga.

În opinia a 43% din cei chestionați, suspendarea lui Băsescu a fost un lucru bun pentru țară, în timp ce 31% cred că a fost rău. De altfel, CSOP arată că, din mai p=nă acum, procentul celor care sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți de activitatea președintelui a crescut de la 15% la 20%. Circa 37% din cei întrebați spun că Băsescu și PDL sunt responsabili de criza politică, în timp ce 23% cred că vina este a lui Ponta, Antonescu și USL. Un procent de 7% apreciază că răspunderea este comună, a celor două tabere.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Liderii europeni salută revenirea lui Băsescu în funcţie

Andrea Menna, italian stabilit la Bucureşti, ia apărarea românilor din Italia