in

Veneția introduce TAXA DE INTRARE pentru turiștii de o zi și scumpește transportul pe apă

Veneția introduce TAXA DE INTRARE pentru turiștii de o zi și scumpește transportul pe apă.

Acum s-a rezolvat: „Taxa de intrare” pentru turiștii de o zi în Veneția va veni din 2023. Rezervarea online este planificată pentru toți turiștii care vin în oraș din afara regiunii Veneto dar nu doresc să stea peste noapte acolo, scrie Il Gazzettino

Veneția introduce TAXA DE INTRARE

În funcție de ziua în care se vizitează Veneția, trebuie plătiți între trei și zece euro. Dacă rezervați cu mult timp în avans, ar trebui să plătiți mai puțin. Cu toate acestea, administrația orașului nu va stabili o limită turistică zilnică.

Prezența turiștilor ar trebui verificată și cu ajutorul telefoanelor mobile. Scopul municipalității este de a reglementa goana turistică. 

În anumite zile, peste 100.000 de turiști se adună în orașul lagunar. Sistemul de rezervare urmează să fie testat în următoarele câteva săptămâni.

Venituri pentru întreținerea orașului

Prețul biletelor pentru o călătorie la bordul unui ”vaporetto”, autobuzul pe apă din orașul lagunar, urmează să crească de la 7,5 la 9,5 euro pentru turiști, a informat cotidianul venețian Il Gazzettino

Compania locală de transport public ACTV dorește să folosească acest lucru pentru a compensa pierderea de venituri din anii de pandemie. Compania a avut inca venituri de 151 de milioane de euro in 2019, dar doar 65 de milioane de euro in 2020 si 85 de milioane de euro in 2021.

Potrivit primarului Luigi Brugnaro, banii vor intra în principal în întreținerea și curățarea orașului istoric. Veneția se luptă de ani de zile cu afluxul de turiști și a încercat diverse strategii pentru a ține aglomerația în frâu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
guardia finanza

Italia, doi subofițeri de la Guardia di Finanza judecați pentru șantajat, i-au lovit mașina unui român și l-au pus să plătească daunele

Lanciano: femeie de 51 de ani găsită moartă în casă. O colegă de serviciu a dat alarma