in

Victor Ponta vrea o revizuirea Constituţiei pentru a rezolva problema voturilor din străinătate

“Nu poţi să faci cvorum din ceva ce nu poţi să numeri, a pus premierul Victor Ponta, referindu-se la cele trei milioane de cetăţeni români care trăiesc în străinătate. Trebuie să stabilim ce facem cu colegiile din diaspora. Din punctul meu de vedere, este bine să rămână”. Premierul a declarat, citat de DCNews, că USL își propune să elaboreze textul de revizuire a Constituţiei până la jumătatea anului viitor.

Ponta a mai precizat că parlamentarii aleşi în diaspora trebuie să “reflecte comunitatea” şi a folosit prilejul pentru a-l ataca pe deputatul PDL ales în colegiul Europa:  “Acuma sunt toţi, în frunte cu domnul Brânză, care fac brânză aici în România, nu acolo în Italia sau Spania. Trebuie să lămurim dacă îi reprezintă pe românii dăn străinătate sau nu”.

El a mai precizat că în textul de revizuire a Constituţiei trebuie lămurită şi problema listelor electorale permanente în ceea ce priveşte domiciliul.

Dacă modificările vor fi aprobate, vor exista regiuni prevăzute în Constituţie, va intra în vigoare un cod electoral și un sistem al referendumului foarte clar, a spus Ponta.Noua Constituție ar urma să lămurească disputele legate de cvorum și de listele electorale permanente.

Mai precis, co-președintele USL s-a referit la românii din dispora. El a remarcat că nicio altă țară din Europa nu are cvorum de 50 la sută plus un vot.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO Marius Moga cucereşte SUA. Melodie compusă pentru câştigătorul de la “The Voice”

5 lucruri pe care nu trebuie să le publici pe Facebook