in

5 lucruri pe care nu trebuie să le publici pe Facebook

Informaţiile şi fotografiile pe care le publicăm pe reţelele de socializare ar putea fi folosite împotriva noastră de hackeri, de necunoscuţi, sau chiar de prietenii noştri. Iată cinci lucruri pe care nu ar trebui să le posteze online niciun utilizator de Facebook.

Data de nastere

O astfel de informatie poate parea inofensiva, dar, in timp ce ti se pare dragut sa primesti urari de ziua ta pe Facebook, Beth Givens, director al Privacy Rights Clearinghouse advises este de parere ca publicarea datei de nastere exacte poate fi o sursa importanta pentru hoti. Cercetatorii de la „Carnegie Mellon” au descoperit recent ca se poate reconstrui numarul asigurarii sociale folosind aceste informatii.

Ai putea, mai degraba, sa publici o parte din informatii si sa treci o data care este apropiata de cea adevarata, dar la cateva zile distanta.

Adresa ta exacta

Publicarea acestei informatii iti poate face mult rau, mai ales ca la ea au acces toate persoanele din lista ta, de la fosti prieteni, la angajati sau profesori. Publicarea adresei tale complete poate avea repercusiuni asupra vietii tale sociale, de pilda, au existat cazuri in care spargatorii de case si-au gasit „victimele” afland de pe Facebook cand acestea plecau de acasa

Fotografii de la petreceri

Astfel de imagini te pot pune in situatii stanjenitoare la locul de munca, deoarece angajatorii verifica in mod constant platformele social media. Nu in ultimul rand, pot genera probleme si in viata de cuplu, mai ales daca ai fost surprinsa in ipostaze mai apropiate de alte persoane sau care stii ca ii displac partenerului tau.

Solutia ar fi sa ai grija de tinuta ta atunci cand mergi la petreceri, aproape intotdeauna este o camera de fotografiat in jurul tau.

Fotografii in posturi sexy

In aceasta categorie intra chiar si acele poze „artistice” pe care un prieten fotograf bun ti le-a facut in studioul lui improvizat de acasa sau acelea pe care, in mod normal, nu i le-ai arata parintilor tai. Retine ca, mai mult chiar decat fotografiile de la petreceri, acestea pot deveni virale cu mai multa usurinta si, chiar daca nu ti se par exagerate, pentru spatiul virtual intotdeauna sunt, poti pierde foarte usor controlul asupra distribuirii lor.

Povesti personale

Orice traire personala sau eveniment neplacut prin care tocmai ai trecut nu trebuie impartasit cu prietenii virtuali. De asemenea, unele conversatii este bine sa le ai in privat, si nu pe site-urile de socializare.

Integral  pe divahair.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Victor Ponta vrea o revizuirea Constituţiei pentru a rezolva problema voturilor din străinătate

William Brînză şi-a început campania în Sicilia: „Pe mine faptele mă recomandă”