in

VIDEO/ Român sechestrat de caporali şi tratat ca un sclav

Foggia/ Doi cetăţeni români au fost arestaţi pe 16 august de carabinierii din localitate, cu acuzaţia că l-au sechestrat pe un conaţional de-al lor, Robert Ilie Ungureanu, de 21 de ani. Robert vroia să plece de pe ”câmpul” pe care trăia deoarece ”caporalul” îi lua aproape toţi banii pe care îi câştiga, însă a fost sechestrat şi dus înapoi, cu forţa, unde trăia.

Aici l-au descoperit şi l-au eliberat carabinierii din Foggia care au arestat doi conaţionali, Marius Adrian Cîmpeanu, de 27 de ani, şi Alin Băceanu, de 21, cu acuzaţia de sechestrare de persoană în scopul extorcării.

300 de euro cheltuieli de călătorie

Potrivit carabinierilor, Robert a sosit în Italia la Capitanata în urmă cu o lună plătind unui alt român, ”caporalului” său, 300 de euro ca rambursare a cheltuielilor de călătorie susţinute. De atunci tânărul de 21 de ani a lucrat pe câmpiile dintre Foggia şi Orta Nova trăind pe un câmp cu alţi 30 de cetăţeni străini.

Trataţi ca slavii

Condiţiile în care erau constrânşi să trăiască muncitorii agricoli erau degradante şi umilitoare: încăperi mici realizate cu câteva cărămizi şi alte materiale improvizate.

Pe post de pat doar o saltea aruncată pe podea fără vreun serviciu igienic.

Victima a povestit carabinierilor că în trei săptămâni de muncă a câştigat numai 120 de euro pentru că mai mulţi bani decât aceştia a trebuit să-i predea ”caporalului” său.

Obligat să se întoarcă

Astfel decisese să plece să lucreze într-o altă zonă unde ar fi câştigat mai mult. Pe 15 august, în timp ce Robert se plimba cu doi prieteni în apropierea gării din Foggia, a fost agresat de ”caporal” şi de alţi 6 sau 7 români (printre care cei doi arestaţi) şi obligat că urce în furgoneta care l-a dus înapoi în tabăra din Orta Nova. Cei doi amici ai lui Robert s-au adresat însă carabinierilor, care pe 16 august s-au prezentat în tabără, situată pe câmpiile dintre Foggia şi Orta Nova, arestându-i pe cei doi călăi şi eliberându-l pe român.

Vezi  VIDEO realizat de Carabinierii din Foggia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tineri români în Italia: de vorbă cu Ana Maria despre emancipare, progres şi Era Facebook

Bacterii ucigaşe în spitalele din România!