in

Violeta Alexandru: Statul va plăti 50 la sută din salariul românilor care se întorc din străinătate şi se angajează în ţară

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, miercuri, că statul va plăti jumătate din salariile românilor care au fost concediaţi în străinătate şi care s-au angajat în ţară.

Violeta Alexandru a explicat că una dintre măsurile active aplicate de Guvern, prin ordonanţa publicată sâmbătă, vizează aprobarea unei sume de 50 la sută din salariu, până la 2.500 de lei pentru fiecare angajat între 16 – 29 ani sau peste 50 de ani, potrivit Romania TV.

„Ne aşteptăm ca angajatorii să se uite cu atenţie şi să angajeze persoane din aceste categorii de vârstă. Măsura se adresează şi celor care au avut contracte de muncă în străinătate şi, rămânând fără loc de muncă, s-au întors în România.

Ne adresăm cu prioritate celor cărora le-au fost desfăcute contractele de muncă în străinătate şi s-au întors în ţară”, a spus ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a meţionat că, pentru aceste persoane, statul va deconta 50% din salariu, dar nu mai mult de 2.500 de lei, după ce angajatorul va fi plătit atât salariul, cât şi contribuţiile sociale aferente acestuia.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reîncepe JAFUL la Veneția, 21 de euro un suc și un cappuccino. „O rușine, un furt, nu ne-am fi imaginat”

Atac mafiot în Calabria, un român a fost grav rănit, patronul lui executat pe loc prin împușcare