in

Vittoria, duși pe câmpuri în portbagaj. Români eliberați din traficul de muncă la negru

Muncă la negru descoperită de ancheta poliţiei din Vittoria (provincia Ragusa) care a găsit 24 de muncitori agricoli care lucrau la firme de pe ţinuturile Rinelli şi Salmè. Au fost emise sancţiuni de 31.000 de euro şi a fost suspendată activitatea a două firme.

Erau urcaţi în maşini, chiar şi în portbagaje, de către patronii lor, când erau mai mult de cinci, şi erau duşi în serele de pe ţinuturile Rinelli şi Salmè din Vittoria şi folosiţi la munca pământului. La negru. Sunt imigranţi, 8 africani şi 16 români, eliberaţi din traficul proprietarilor de terenuri de poliţia din Vittoria, care a efectuat anchete, făcând şi supravegheri şi filări, până la descinderea de pe 5 mai.

Este vorba de două firme agricole, o vie şi sere de trufandale, unde a fost folosită forţă de muncă străină. Numai trei italieni, toţi din Vittoria, toţi angajaţi.

Audiaţi de agenţi, nu au vrut să vorbească, însă s-a constatat că plata ar fi fost stabilită „în funcţie de munca efectuată”, după cum au declarat în mod textual, fără nicio protecţie, aşadar.

La o firmă lucrau românii, toţi la negru. În a doua erau 11 lucrători: trei italieni erau „angajaţi” regular, în timp ce cei opt africani, toţi solicitanţi de azil, lucrau la negru. Sancţiunile administrative aplicate patronilor au fost „piperate”. 1.650 de euro pentru fiecare lucrător neregular, în total sancţiuni de peste 31.000 de euro şi suspendarea activităţii comerciale în ambele cazuri.

În sere nu există numai muncă subterană, ci şi exploatare sexuală: se cunosc multe cazuri în care femei, în special din România, sunt abuzate de patroni care profită de starea lor de necesitate. În ciuda controalelor, femeile nu denunţă, lucrează şi suferă în tăcere.


Citește și:

Există și români mulțumiți de viața din Sicilia. ”Cine vrea să lucreze își găsește mereu de lucru”

Vittoria, petrecere între muncitori agricoli români, încheiată cu înjunghieri

Viață de infern în familie pentru o româncă din Vittoria, soțul arestat pentru violențe repetate

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

EXCLUSIV / PNL Diaspora nu mai există: Principalele organizaţii din Spania şi Italia şi-au declarat INDEPENDENŢA faţă de Bucureşti

Omorul Giacomoni, 75 de ani de închisoare pentru ucigașii români. ”Nu merită să mai iasă”