in

Ziua împotriva homotransfobiei, Salvini: „Resping legea care vrea să introducă teoria identității de gen în școli”

În 17 mai se sărbătorește Ziua Internațională împotriva Homofobiei, mai nou transformată în Ziua împotriva „homotransfobiei”

În Italia este chiar în aceste zile o polemică privitoare la aprobarea unei legi mai drastice contra homofobiei.

Mattarella: „Respingerea absolută a oricărei forme de intoleranță”

„Este o oportunitate de a reafirma respingerea absolută a tuturor formelor de discriminare și intoleranță și, prin urmare, de a reafirma centralitatea principiului egalității consacrat în Constituția noastră și în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”, a spus, într-un mesaj, președintele Republicii, Sergio Mattarella.

„Atitudinile personale și orientarea sexuală nu pot fi motive pentru atac, batjocură, negarea respectului datorat demnității umane, pentru că acolo unde se întâmplă sunt amenințate valorile morale pe care se bazează coexistența democratică”.

„Societatea este îmbogățită de contribuția diversității. Dispretul, excluderea față de ceea ce este considerat diferit de sine, reprezintă o formă de violență care generează regresie și poate împinge spre fanatisme inacceptabile”.

„Rana cauzată persoanei individuale ofensează libertatea tuturor. Și, din păcate, nu sunt puține episoade de violență, morală și fizică care, lovind victimele, jignesc întreaga societate – conchide șeful statului -. Solidaritate, respect , incluziunea, așa cum a arătat și activitatea de combatere a pandemiei, sunt vectori puternici de coeziune socială și securitate „.

Ddl Zan: cosa dice il disegno di legge e perché impatterà su social e Web -  iGizmo.it

Legea Zan

În 4 noiembrie 2020 a fost aprobat în Camera Deputaților proiectul de lege care își ia numele de la Alessandro Zan, un deputat al PD care a luptat în favoarea LGBT.

Legea prevede echivalarea homofobiei și transfobiei cu rasismul și ura religioasă și pedepsește cu închisoarea de la 1 la 4 ani pe cei care instigă la violență homofobică, modificând articolul 604 bis din codul penal.

Acum legea ar trebui să fie votată în Senat, unde ar putea suferi modificări, din cauza opoziției exprimate deja de Forza Italia și Lega, care au prezentat propria propunere de lege.

Matteo Salvini a intervenit, cu ocazia Zilei împotriva Homofobiei:

„Da unei legi care introduce imediat sancțiuni mai severe pentru cei care discriminează, jignesc sau atacă pe bază de sex, etnie sau religie, cum ar fi cea prezentată deja de Lega și forțele de centru-dreapta.

Nu la o lege care introduce botniță și închisoare pentru idei (pedepsirea celor care nu sunt de acord cu adopțiile homosexuale sau un uter închiriat este o nebunie) și vrea să aducă teoria genului în școlile copiilor de 5 sau 6 ani. Liber să iubești și să gândești!”, a scris Salvini pe Facebook.

Luigi Di Maio, ministrul de externe, este de altă părere, spunând pe Twitter: „Pe lângă sărbătorirea unei zile, sunt necesare gesturi concrete. În Parlament trebuie să accelerăm cu legea împotriva homotransfobiei. Avem nevoie de o lovitură de civilizație, fără alte ezitări asupra proiectului de lege Zan ”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Măcel în Italia: 73.000 de firme riscă să se închidă. Tragedie în sectorul serviciilor

romanca batuta

Ostia, româncă exploatată şi bătută pentru a achita datoria de 8.000 de euro a iubitului