in

Senatorul PNL Viorel Badea, apel pentru prezența la vot: ”Alegerile europarlamentare din acest an au o triplă miză”

Duminică sunt alegerile europarlamentare. Concomitent, se desfășoară și un Referendum pe tema justiției, inițiat de președintele României, Klaus Iohannis.

”Alegerile europarlamentare din acest an au o triplă miză: blocarea abuzurilor PSD din Justiție prin Referendum, o reprezentare corectă a României în Parlamentul European și pierderea de către PSD a majorității obținute în 2016 prin minciună și manipulare.”, a spus senatorul PNL, Viorel Badea, ales în Diaspora, alături de alte răspunsurile la alte întrebări, într-un interviu pentru publicația noastră.

Opțiunea corectă pentru România? DA la referendum și vot pentru PNL. De ce PNL?

  1. PNL este singurul partid din România care poate învinge PSD.

PNL este cel mai mare partid de opoziție din România. PNL a fost partidul la inițiativa căruia au fost blocate abuzurile majorității parlamentare PSD-ALDE. Majoritatea cercetărilor sociologice dau PNL șansa reală de a detrona PSD la aceste alegeri, dar nu sondajele sunt cele care decid în locul românilor. Românii hotărăsc pe 26 mai.

  1. Partidul Național Liberal este partidul românesc cu cele mai mari realizări în Parlamentul European.

PNL se poate lăuda cu beneficii concrete obținute de europarlamentarii PNL la Bruxelles: eliminarea taxelor de roaming, 28 de milioane de euro drept despăgubiri pentru fermierii afectați de pesta porcină, subvenții mărite pentru agricultori, gratuități și burse de studii pentru tineri.

  1. PNL are de departe cea mai bună echipă, un mix de experiență, noutate și realizări concrete. Sunt oameni noi pe listă – Rareș Bogdan, Violeta Alexandru, Ciprian Ciucu. Sunt oameni cu experiență în administrație locală și centrală – Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Vasile Blaga și Dan Motreanu. De asemenea, sunt europarlamentari experimentați – Siegfried Mureșan, Adina Vălean, Daniel Buda.
  2. PNL este partidul cu cei mai buni aleși locali, campioni în atragerea de bani europeni.

Primarii și președinții de consilii județene liberali se detașează clar prin performanțele pe care le-au obținut în comunitățile lor. Orașele și județele pe care le conduc sunt în vârful listei privind calitatea vieții, absorbția de fonduri europene și modernizarea infrastructurii și patrimoniului.

  1. Partidul Național Liberal este cel mai influent și respectat partid din România în UE.

PNL este membru al celui mai mare partid din Parlamentul European – Partidul Popular European (PPE). Spre deosebire de PSD și ALDE, care au fost renegate de propriile partide la care sunt afiliate, PNL va sta în continuare la masa celor mai importante decizii din Europa.

  1. PNL este partidul cel mai vocal în apărarea justiției și a statului de drept.

Parlamentarii și europarlamentarii PNL au fost activi în blocarea tuturor inițiativelor abuzive ale majorității PSD-ALDE de a modifica legile justiției pentru a-i scăpa de dosarele penale pe Dragnea și gașca lui. Fără demersurile PNL, azi România ar fi fost deja un stat mafiotizat.

  1. PNL are cel mai bun și concret program politic pentru Parlamentul European.

Cele mai importante obiective vizează un buget alocat României cel puțin egal cu cel din bugetul anterior și simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene. Infrastructura rutieră, educația și sănătatea sunt țintele principale ale programului PNL.

  1. PNL este singurul partid românesc cu orientare ideologică clară de centru-dreapta.

PNL are drept valori fundamentale: democrația, statul de drept, individul, drepturile și libertățile individuale, proprietatea privată și rolul minimal al statului în economie. Spre deosebire de alte partide, nu cochetează în mod imatur cu conceptele ideologice esențiale pentru democrație.

  1. PNL este partidul care a dat președintele României și este partenerul acestuia.

Parteneriatul dintre PNL și președintele Iohannis se manifestă solid și în aceste alegeri în ceea ce privește referendumul pe justiție. De altfel, președintele Klaus Iohannis a participat la două dintre mitingurile PNL, unde și-a exprimat sprijinul pentru echipa liberală și lista pentru europarlamentare. „Cea mai tare echipă, cu cei mai buni candidați“, a spus Klaus Iohannis despre PNL.

  1. PNL este partidul cel mai apropiat de oameni.

PNL a făcut eforturi și a reușit să impună în Parlamentul României creșterea alocațiilor copiilor. PNL crede că statul român are datoria să aibă grijă de cei care reprezintă viitorul României. PNL are drept obiectiv și alinierea pensiilor și salariilor românilor la nivelul veniturilor din Europa prin creșterea sănătoasă a economiei.

PNL este partidul care a promovat în mod constant interesele  romanilor din diaspora, precum și năzuințele basarabenilor de a se alătura mari familii europeane.

Credeti ca este diaspora interesată de referendumul pe Justiţie? Până la urmă, oamenii au plecat peste graniţe din raţiuni financiare, mai degrabă.

Sunt foarte interesaţi, pentru că în statele unde trăiesc ei Justiţia funcţionează ceas, există stat de drept. În Occident, dreptatea e valoare fundamentală. Românii şi-au dat seama că un stat măcinat de corupţie nu are viitor, şi nu vorbesc doar despre corupţie la nivel înalt, ci şi despre mica corupţie. Românii se tem că în cazul în care referendumul pe Justiţie declanşat de presedintele Klaus  Iohannis nu va trece, nu numai că vor fi probleme în România, dar aceste probleme vor fi resimţite şi de ei in tarile de adoptie. Dacă acest referendum nu trece, lupta PSD împotriva Justiţiei va continua, iar Europa nu va sta nepăsătoare. Şi măsurile pe care Europa le va lua împotriva României vor fi resimţite din plin de diaspora.

Vă referiţi la restrângerea unor drepturi, cum ar fi libera circulaţie?

Exact. Mă aştept ca, după referendum, în cazul în care PSD va continua atacul asupra Justiţiei, Comisia Europeană să propună o sancţiune pentru cetăţenii români, cum ar fi dreptul de a se mişca in afara tarii doar cu vize.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anamaria Valeria Conea, candidată la Ascoli Piceno, pe Lista civică Celani Sindaco: ”Nu am ambiții politice”

Povestea unui român din diaspora, mesaj în pragul alegerilor: ”Mulți visează să se întoarcă acasă”