in

Anamaria Valeria Conea, candidată la Ascoli Piceno, pe Lista civică Celani Sindaco: ”Nu am ambiții politice”

Anamaria Valeria Conea are 35 de ani, a ajuns în Penisulă în urmă cu 15 ani și va candida la alegerile locale din Italia, în localitatea Ascoli Piceno, regiunea Marche, pentru un post de consilier municipal. Românca intră în bătălia electorală pe Lista civică Celani Sindaco.

Când ai ales să candidezi și ce motive te-au determinat să intri în lupta electorală?

Pentru mine a fost o alegere dificilă, totuși, fiind o persoană cu capul pe umeri, la sfatul unor prieteni am decis să mă implic. Nu am ambiții politice, singurele ambiții de care mă interesează sunt și vor rămâne legate de familia mea și de cei doi copii minunați ai mei, dar mi-ar plăcea să aduc o contribuție modestă la această comunitate care mi-a dat atât de mult, chiar cu atâtea sacrificii personale…

(foto sus, împreună cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, dreapta)

Cum crezi că i-ai putea ajuta pe conaționali din postura de consilier?

Pentru mine este important, așa cum am spus mai sus, să dispun de instrumente și de oameni care să aibă un loc de muncă și o familie în Italia, rămânând întotdeauna legată de tradițiile României mele dragi căreia îi datorez mult și …. credeti-mă, nu trece o zi prin care să  nu mă leg câteva secunde într-o amintire bună sau rea a copilăriei mele.

Ai făcut promisiuni electorale?

Este evident că nu vă pot promite, cum fac alți candidați, drumuri noi, mai multă muncă, stadioane de fotbal mai frumoase etc., dar angajamentul meu pentru o mai mare integrare și o mai mare demnitate și egalitate este garantat.

Ce mesaj ai pentru românii din Ascoli Piceno?

Pentru alegerile municipale pot fi indicate două preferințe, unul de sex feminin și masculin … Sunt asociat cu Carlo Narcisi … profesionist în serviciile sindicale care de ani de zile lucrează cu pasiune pentru apărarea  drepturilor muncitorilor, pensionarilor, a celor comunitari și extracomunitari.

Multumesc tuturor, atât celor care îmi vor da încredere cu votul lor, cât și pentru cei care îl vor atribui altui candidat, dar cel mai important este pentru noi participarea la vot.

Andi Rădiu   

Româncă din Maramureș, candidată la alegerile din Fano: «Guvernul din Italia promovează ura între oameni»

 

Și italienii jefuiesc bănci în România: arestat la Cluj pe baza imaginilor surpinse de camerele de supraveghere

Senatorul PNL Viorel Badea, apel pentru prezența la vot: ”Alegerile europarlamentare din acest an au o triplă miză”