in

Servicii de repatriere decedați și transportul funerar din străinătate. Asistența familiei este garantată de AIRSALM

Servicii de repatriere decedați și transportul funerar din străinătate. Asistența familiei este garantată de AIRSALM

Decesul este ceva ce face parte din viață noastră. Fie că ne convine sau nu, mai devreme sau mai târziu orice om va trece prin această experiență, de a pierde pe cineva drag, plecat în străinătate. Atunci se pune problema de repatriere.

Cel mai înțelept lucru este să tratezi aceast subiect cu maturitatea necesară.

Numele meu este Emil Bran și împreună cu colegii mei, mă ocup de consiliere pentru familiile care se confruntă cu un deces în străinătate.

Misiunea mea în cadrul firmei Airsalm  este aceea de a coordona serviciul de repatriere din momentul în care familia apelează la noi  și  până când ajungem acasă în România.

Cum aleg o firma de servicii de transport funerar | repatriere decedați ?

* Încercați să intrați în contact cu cunoștințe care sau confruntat cu o astfel de experiență tristă în trecut sau în lipsa acestora încercați să intrați în contact cu firme româneșți din domeniu.

* Insistați să aveți un un mesaj scris de la firma cu care sunteți în contact. Va fi o confirmare a discuției telefonice avută cu dânșii. Contactați doar firme de servicii de cu experiență în domeniul serviciilor de transport funerar și care sunt acreditate de autoritățile din țara unde a avut loc decesul.

* Organizarea serviciulului de repatriere cu mașină funerară este cel mai des întâlnită din Italia în România, deoarece sunt costuri mai mici și timpul mai scurt pentru efectuarea serviciului de transport funerar.

Sfaturi practice:  Fii bine informat. Te învăț cum să te fereșți de… șmecheri.

* Dacă vi se cer propuneri de genul ,,preț mai mic, dar fără a elibera făcură fiscală’’, mai bine închideți telefonul și vorbiți cu altcineva, deoarece în Italia se primește un ajutor de înmormântare calculat în limita sumei de 1580 de euro pentru un serviciu de repatriere. În cazul în care acceptați compromisul de a face serviciul  fără factură, dumneavoastră pierdeți acest ajutor pe care îl oferă statul italian.

* Dacă după discuțiile purtate cu firma de repatriere decedați acestea refuză să va trimită în scris un precontract în care sunt specificate clar serviciile cerute de dumneavoastră și prețul discutat în prealabil, la fel ar fi bine lăsat deoparte, deoarece va puteți găși în situația de a avea surprize neplăcute în momentul când vi se va prezența ,,notă de plata’’

* Atât taxele administrative, taxele de poliție mortuară și taxa TVA trebuie să fie incluse în prețul final al serviciului.

* Orice firma de transport funerar  care are experiență va trebui să includă în costul serviciului de repatriere și documentele premergătoare obținerii pașaportului mortuar. Aceste documente se fac la primăria unde a avut loc decesul, spital, medicină legală, sanepid, poliția mortuară. Trimiterea documentației și informarea  Consulatul României din Italia cade în sarcina autorităților sau a firmei de repatriere decedați care să ocupat de întocmirea documentelor.

* Sunteți abordați de persoane necunoscute întâlnite la morgă sau pe coridoarele de la spital? Persoane care au numărul dumneavoastră de telefon de la un prieten care îl are de la un alt prieten și care acesta din urmă oferă servicii funerare. Pot fi interesate doar de banii dumneavoastră, nu să va și ajute să rezolvați problemele. Se întâmplă în marile orașe din Italia.

* Când ajungeți la morgă sunteți întâmpinat de persoană care lucrează acolo și care va da deja un bilețel cu un număr de telefon unde să sunați?

* O să vi se dea o carte de vizită de la vreo firma prietenă, care poate să va rezolve problema în cel mai scurt timp și la cel mai mic preț. În acest caz este vorba de ȘPAGĂ, MITĂ etc. Mai bine lasă-ți pierdut. Se întâmplă în marile orașe din Italia.

ATENȚIE !!!

O altă ”capcană” folosită de ”șmecheri” este aceea de a va spune inițial un preț mai mic,  iar la sfârșit, când trebuie să fie făcută plata, o să va spună că prețul a fost comunicat fără taxa TVA. În consecință, dacă nu va răzgândiți și mai doriți factură, la prețul discutat va fi nevoie să se adauge taxa TVA.

O să va explice că de fapt această neînțelegere este din vină dumneavoastră pentru că nu ați înțeles bine, sau pentru că pur și simplu nu a-ți întrebat.

Dacă după discuțiile purtate cu firma de repatriere, această refuză să va confirme în scris costul serviciilor  cerute de dumneavoastră, la fel de bine ar fi să refuzăți deoarece va veți puteți trezi în situația de a avea surprize neplăcute în momentul când vi se va prezența ,,nota de plata’’

Sicriu de repatriere decedați… GRATIS? Sicriu de transport funerar si sicriu de înmormântare? Care este  ADEVĂRUL?

 Nu cădeți în această capcană! Nu există așa ceva! Sunt persoane care speculează situația dumneavostră emotivă prin care treceți și care va propun un sicriu de repatriere gratis, sau care spun că există un sicriu de repatriere pentru transport și unul pentru înmormântare.

 Explicație:

1. Sicriele de repatriere sunt sicrie care sunt construite special pentru a corespunde normelor internaționale ale aviației civile ( normele IATA) . Aceste sicrie sunt realizate în mod special pentru serviciile de repatriere. Aceste sicrie pot fi văzute pe site-ul firmei noastre www.airsalm.ro sau www.repatrierisociale.ro

Încă de pe linia de producție aceste sicrie au un cost mai mare decât sicriele normale. De aceea există firme care încearcă să ,” recicleze” cât mai mult posibil un astfel de sicriu, pentru a avea costuri cât mai mici.

Vor încerca să va vândă un altul la sosirea în țară pe care binențeles, că îl veți plăți din nou. Nu fac altceva decât să profite de situația dumneavoastră emotivă pentru a scoate câți mai mulți bani

Speculează că să câștige bani și în același timp încalcă legea comerțului, legile în vigoare și pun în pericol sănătatea familiei dumneavoastră. Despre conduită, etică profesională sau morală nu mai are rost să discutăm.

În aceste cazurie există oricum un risc major din punct de vedere al respectării igienei sanitare. Deschizând capacul unui asfel de sicriu la sosire se pot lua bacterii sau transmite infecții. Să NU ACCEPTAȚI ȘI SĂ NU FIȚI DE ACORD niciodată cu astfel de practici. Ele reprezintă un risc mare pentru sănătatea familiei!

* Se întâmplă în momentul în care sunați la o firma de transport să va spună că ei au deja o mașînă în apropierea localității unde a avut loc decesul.

Este un neadevăr, deoarece ei știu că au timp 24 de ore cel puțîn că să ajungă în localitatea respectivă. Vor încerca doar să profite de situație pentru a avea confirmarea serviciului din partea dumneavoastră.

Acest gen de firme ( de altfel este o practică destul de des întâlnită ) la început propun un preț mic pentru a le confirmă serviciul, iar apoi vor găși diverse scuze pentru a-și inventa cheltuieli ”neprevăzute” care vor face să crească costul serviciului.

repatriere
Cât costă un serviciu de repatriere decedați din Italia  în România ?

Că să fiu mai concret îți spun că întodeauna prețul plătit la Airsalm va reprezenta  costul  serviciilor cerute de dumneavoastră în totală transparență,  împreună cu ține și niciodată nu va fi invers.

În mod concret un serviciu de repatriere din Italia ( Zona Centru Nord Italia) în cazul serviciilor Airsalm NU depășește niciodată suma de 2500 euro. În această cifra sunt incluse absolut toate serviciile și taxele pentru întocmirea pașaportului mortuar.

Partea de Sud  Italia, inclus Sicilia și  Sardegna au prețuri care depășesc suma de 2500 de euro, deoarece cheltuielile cresc.  Airsalm confirmă prețul oricărui serviciu din această zona din  Italia  în maxim 15 minute de când a-ți luat legătură cu noi.

În cazul unui serviciu de repatriere decedati din Italia în România, costurile se împart în două categorii.

Prima ar fi câteva de costuri fixe care nu se schimbă indiferent de firma care face acel serviciu. Că să dau un exemplu în acest sens  distanță dintre Roma  și București nu se va schimbă că să coste mai puțîn pentru o firma și mai mult pentru altă. Taxele de autostrada și motorină sunt la fel.

Taxele de medicină legală sau pașaport mortuar de asemenea vor rămâne invariabile. Vignete sau alte taxe pentru tranzitarea altor state până în România , pentru orice firma vor rămâne neschimbate.

A doua categorie care incide în prețul final al serviciului este calitatea materialelor și al serviciului pe care orice firma îl oferă.

Ne implicăm direct și personal  pentru a onora promisiunile făcute familiilor care se confruntă cu un deces în străînătate.

Acționăm întodeuna cu profesionalitate, responsabilitate și demnitate. Vei fi liniștit cu noi, pentru că suntem profesioniști cu experiență în domeniu.

Cu Airsalm există ” ZERO SURPRIZE” pentru că serviciul de repatriere va fi un serviciu, care a fost discutat împreună punct cu punct în orice detaliu.

Suntem aici pentru a te ajută. Te poți baza pe noi pentru a trece mai ușor prin aceste încercări.

Cu stimă deosebită,

Emil Bran

Consilier Repatrieri Airsalm

Tel RO (0040) 0760 715 509

Tel. IT  0039.389.162.5052

Email: [email protected]

Website: www.airsalm.ro 

Facebook : Airsalm România

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Daniel Coroian, Como, pasionat de zborul cu parapanta: ”Zbor pentru că sunt încă un copil ce nu a încetat să viseze”

Puterea „caporalului” de pe câmpurile din Puglia se măsoară după numărul de autocare pe care le deține