in

Alarmă în Germania: și brânza franceză e contaminată cu esterichia coli…nu doar cea de burduf românească

Alarmă alimentară pentru contaminare microbiologică în Europa a declanșat retragerea unui sortiment de brânză franceză ”Cru Gillot Noir“. Pe 9 iunie, Oficiul Federal German pentru Siguranța Alimentară recomandă ca oamenii să n-o mănânce, scrie ziarulromanesc.de.

În brânză s-au găsit urme de Escherichia coli, STX 1. Toate loturile de pe piață cu nr. 094 511 pot fi contaminate microbiologic și din acest motiv, producătorul a retras din toate puncte de vânzare produsele.

Escherichia coli este un indicator al contaminării cu fecale. Consumatorii care au achiziționat brânza sunt rugați să nu o consume, să se ducă la magazinul de unde au luat-o pentru a o restitui și a lua altceva în loc. Alte sortimente de brânză franceză pot fi consumate fără probleme.

Comisia Europeană a emis în 2016 o alertă asemănătoare, referitoare la infectarea cu E.Coli a unui produs de brânză din lapte de oaie din România, ţările afectate de măsură fiind România, Italia, Franţa şi Germania, potrivit site-ului CE, unde se arăta că gradul de risc este serios.

Foarte cunoscut și mediatizat a fost atunci cazul unui copilul de un an şi două luni, internat la un spital din Florenţa cu sindrom hemolitic, care mâncase împreună cu părinţii brânză de burduf produsă în România

Atunci, analizele realizate de autorităţile italiene au confirmat că brânza produsă de societatea S.C. Brădet S.R.L. şi consumată de o familie de români din Peninsulă era infectată cu bacteria E. Coli.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedie lângă Milano: Român de 23 de ani pe scuter, spulberat de o mașină

Vrea să-și cunoască mama care acum e în Italia. Apelul Alexandrei: ”Îmi caut mama biologică”