in

Vrea să-și cunoască mama care acum e în Italia. Apelul Alexandrei: ”Îmi caut mama biologică”

Pagina FACEBOOK „The Never Forgotten Romanian Children – Copiii niciodată uitați ai României” ne-a adus la cunoștință cazul unei tinere din România care își caută mama biologică în Italia. Din apelul fetei, care și-a început căutările de mult timp, reiese faptul că mama și sora sa ar trăi în Italia și prin intermediul rețelelor de socializare și a presei din Italia dorește să le găsească și să le întâlnească cât mai repede.

Pagina creată pe Facebook își face treaba foarte bine, fiind de notorietate cazurile în care foarte mulți copii adoptați în anii 80-90 și-au găsit părinții biologici. Până în prezent, voluntarii au ajutat la găsirea a 238 de familii. Publicația noastră a mai postat de-a lungul timpului despre alte anchete.

Alexandra Turcan

Iată mesajul Alexandrei:

”Îmi caut mama biologică!
M-am născut pe 7 Octombrie 1990 în Maternitatea Spitalului ARAD, România. Numele meu a fost TURSAN ALEXANDRA. Părinții biologici au divorțat cam pe când m-am născut eu. Numele mamei este ȘERBAN MIRELA, născută în Februarie 1972 în Arad. Recent, mi-am localizat tatăl biologic, TURSAN VICTOR, în Arad. Din păcate, părinții mei biologici nu au mai auzit unul de celălalt de la divorț încoace.
Până acum câțiva ani, mama mea biologică, ȘERBAN MIRELA, a locuit în Arad cu propriii ei părinți adoptivi și o fiică, sora mea vitregă, UNGUR CORONA ROXANA, în vârstă de 20 de ani. Adresa lor era pe strada Gheorghe Doja. Din păcate, ambii părinți adoptivi ai mamei mele au murit. Vecinii lor spun că mama și sora mea s-au mutat în ITALIA. Orice informație care ar putea duce la găsirea lor în ITALIA e FOARTE apreciată.

Vă rog DISTRIBUIȚI către toți prietenii de pe Facebook și familiile din România și Italia.
Mulțumesc mult!”

mama Alexandrei, Mirela Șerban (dreapta)

Pagina a fost infiinţată pe 24 Ianuarie 2015 de către Ileana Cunniffe Baiescu, o româncă din judeţul Buzău, stabilită în Irlanda din 1996. Această pagină a fost creată cu speranţa de a-şi îndeplini un vis important: găsirea fratelui Marin Constantin Victor dat în adopţie internaţională. După mai mulţi ani de căutări și fără nici un rezultat, Ileana a avut ideea să transfere căutările pe reţelele de socializare.

Așa spera să-și găsească fratele prin conectarea cu cât mai mulți tineri adoptati din România în diferite ţări ale lumii. Cu puţin efort a descoperit existența multor pagini, grupuri şi profile ale acestor tineri adoptaţi. Între ei subiectul principal de discuție era căutarea familiilor lor biologice. Așa a început fenomenul prin care Ileana a fost solicitată să-i ajute pe cei care doreau să ia legătura cu cei de acasa.

Fiecare venea cu povestea lui de viaţă, cu visurile pentru care se lupta, cu întrebările la care căuta răspunsuri, cu toate curiozităţile pentru a afla mai multe despre familiile lor. Foarte repede vestea a circulat și astfel pagina, Copii niciodată uitaţi ai României, a ajuns să fie o punte de legătură între tinerii adoptaţi și familiile din ţară.

Pagina a devenit una dintre cele mai cunoscute şi solicitate de acești tineri dar şi de familiile si rudele copiilor adoptați aflaţi în căutarea lor. În doi ani de activitate au fost înregistrate aici peste 500 de cereri de căutări de familie din partea tinerilor şi peste 250 de familii din România care sunt în căutarea copiilor dați spre adoptie.

Activitatea principală a paginei este să ajute numai copiii adoptati săşi gaseasca familiile din România. În faţa acestui număr mare de cereri s-a constituit progresiv un mic grup de voluntari şi translatori care asistă tinerii în căutarea familiilor şi reuniunile cu famiile lor.

Până în prezent, voluntarii paginei de comunitate Facebook au ajutat la găsirea a 238 de familii. Aceste reuniuni frumoase nu ar fi putut să fie realizate fără implicarea multor oameni cu suflet deosebit sau fără minunaţii membrii ai paginei de comunitate, care acum a ajuns la peste 11,000. Chiar dacă s-a progresat, mai e foarte mult de lucru, deoarece aproape în fiecare zi ajung noi solicitări.

Pentru mai multe informatii, vă rugăm să contactati pe Facebook adminii paginii copiilor adoptați, The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României, profilul Facebook: Ileana Cunniffe Baiescu sau pe adresa de email: [email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alarmă în Germania: și brânza franceză e contaminată cu esterichia coli…nu doar cea de burduf românească

A fost înființată Camera de Diplomație Comercială cu Regatul Spaniei