in

A fost înființată Camera de Diplomație Comercială cu Regatul Spaniei

Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România anunță înființarea Camerei de Diplomație Comercială cu Regatul Spaniei, organizație non-guvernamentală care își propune să promoveze relațiile economice și comerciale dintre România și Spania, precum și colaborarea în domenii ca turismul, agricultura, cercetarea științifică, sănătatea, telecomunicațiile, combaterea corupției, proprietatea intelectuală și protecția consumatorilor.

Noua organizație are sediul la București, urmând ca la toamnă să fie deschise sucursale la Madrid și Barcelona iar membrii vor fi companii cu capital românesc și spaniol.

”Înființarea Camerei de Diplomație Comercială cu Regatul Spaniei este răspunsul la necesitatea de a reprezenta și susține eficient comunitatea românească din Spania în relațiile și demersurile ce le întreprinde pe lângă instituțiile spaniole sau  românești. Este, în același timp, o soluție pentru promovarea mai vizibilă a mediului de afaceri spaniol interesat să investească în România”, a spus Magdalena Patriche, secretarul general al Camerei de Diplomație Comercială cu Regatul Spaniei.

Din punct de vedere economic, Spania și România se bucură de relații tradiționale excelente. La finalul anului 2016, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Spania a fost de 3,564 miliarde de euro iar Spania a urcat pe poziția a 7-a în topul investitorilor străini, cu investiții directe de 1.707 milioane de euro. Exporturile românești în Spania au atins 1.720,78 milioane de euro, reprezentând 2,98% din totalul exporturilor românești. Importurile de produse spaniole în România au fost de 1.834,76 milioane de euro, reprezentând 2,73% din totalul importurilor României.

De asemenea, cele două țări sunt foarte bine poziționate la nivelul diasporei, având în vedere că peste un milion de români trăiesc și muncesc în Spania iar mediul de afaceri spaniol este reprezentat în România de peste 6.000 de persoane juridice.

”Camera de Diplomație Comercială cu Regatul Spaniei este o soluție adaptată acestor vremuri tulburi, când fundația UE a fost șubrezită de decizia Marii Britanii de a părăsi uniunea. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să fim uniți în Europa și să construim alternative economice viabile”, a spus Prof. univ. dr. Nasty Marian Vlădoiu, președintele Uniunii Camerelor de Comerț Bilaterale din România.

Lansarea oficială a Camerei de Diplomație Comercială cu Regatul Spaniei a avut loc cu ocazia celei de-a treia ediții a Clubului Diplomaților Economici și Comerciali, eveniment care a reunit diplomați, reprezentanți ai Guvernului, ai mediului bancar, politicieni, oameni de afaceri spanioli și români.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vrea să-și cunoască mama care acum e în Italia. Apelul Alexandrei: ”Îmi caut mama biologică”

O româncă a ajuns deputat la Madrid. ”Îi încurajez pe toți românii să lupte pentru idealurile lor”