in

«Am fost șocați de sărăcia incredibilă din România». Consilieri din München au vrut să vadă de unde vin românii

De unde provin imigranții români care aglomerează dormitoarele sociale și cantinele de săraci din München? O delegație a consiliului orașului München a vizitat România, pentru a vedea ce probleme au, de ce vin așa de mulți în Germania. Sărăcia i-a șocat, au spus la întoarcere.

Consiliera CSU Alexandra Gaßmann nu va uita ușor experiența: “Nu mi-aș fi putut imagina o sărăcie atât de teribilă în Europa”, a declarat ea pentru publicația Tageszeitung din München.

Consiliera a călătorit în România alături de asociația evanghelică de ajutor, pentru a afla de ce vin atât de mulți români în Germania și ajung în centre de ajutor cum ar fi “Schiller 25”, unde mai mult de un sfert din solicitanți vin din România. Deobicei cei care cer ajutor sunt români de etnie romă sau maghiară.

Administrația comunală din München plătește biletul de întoarcere oricărui român care vrea să se întoarcă acasă, dar marea majoritate preferă să rămână, chiar dacă nu au casă sau un loc de muncă. ”Când am văzut cum trăiesc acasă la ei, am înțeles de ce nu vor să se întoarcă”, a declarat Alexandra Gaßmann. Mulți trăiau lîn barăci fără apă, curent, acoperite cu plastic, unde temperatura scade la minus 30 de grade în timpul iernii.

În România discriminarea romilor este evidentă, spune un alt membru al delegației, Anton Auer, șeful serviciului de ajutor de la asociația evanghelică: ”Nu reușesc să găsească de muncă pentru că nimeni nu vrea să îi angajeze”

Delegația din München a parcurs 850 de km în România, în trei zile. Cei 25 de membri ai delegației au discutat cu funcționari de stat, primari, furnizori de servicii. Multe persoane trăiesc la nivelul de subzistență, iar ajutorul Statului este inexistent. ”Este clar că preferă să vină în Germania la cerșit”, a spus Gaßman.

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vom uita de unde am plecat

Cum face ‘Ndrangheta bani cu imigranții. 68 de arestări în Calabria, între care un preot și un șef al claului Arena