in

5.000 del români primesc ajutoare sociale în UK

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul guvernului britanic, din totalul estimat de 120.000 de români care locuiesc în acest moment în Marea Britanie, circa 5.000 sunt asistaţi social. Dintre aceştia, aproape 2.500 primesc pensie pe caz de boală, iar alte 1.500 de persoane – ajutor social. Datele publicate sunt pentru luna februarie 2013.

Cu toate acestea, numărul românilor din Marea Britanie care pretind ajutoare a crescut cu aproape 50% în ultimii doi ani, a calculat The Telegraph.

Potrivit Ministerului Muncii şi Pensiilor, în luna februarie a anului trecut existau 1.760 de solicitanţi români, comparativ cu 1.180 în aceeaşi lună din 2011 – o creştere de 47% în doi ani.

Majoritatea imigranţilor români şi bulgari nu fost eligibili până la începutul acestui an pentru aceste ajutoare, arată The Telegraph.

Doar cei care veneau să lucreze în posturi autorizate – cum ar fi cele înalt calificate sau în agricultură – puteau pretinde ajutoare, dacă lucraseră în Marea Britanie timp de 12 luni, adaugă publicaţia.

„Este corect ca imigranţii să contribuie la economia acestei ţări, nu să fie mânaţi aici de atractivitatea sistemului nostru de ajutoare sociale”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Muncii şi Pensiilor de la Londra.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nemții cer amprentarea românilor și bulgarilor. Ponta: „Gândire nazistă şi fascistă”

„Ei ne reprezintă ţara cu mândrie” – Gala studenţilor originari din Republica Moldova