in ,

Aveți permis de conducere britanic? Posibil să nu mai fie valabil în UE după Brexit

Dacă aveți permis de conducere britanic, acesta ar putea să nu mai fie valabil în UE după Brexit, sugerează Comisia Europeană, potrivit inews.co.uk, citat de Ziarul Românesc Weekly.

Situația ar putea fi aceeași și pentru conducătorii auto europeni care ar vrea conducă în Regatul Unit după ce acesta va părăsi blocul comunitar.

Șoferii cu carnete britanice nu vor putea sa conducă pe continent dacă Uniunea Europeana nu le va recunoaște după Brexit sau daca nu se ajunge la o înțelegere pe aceasta tema, arată sursa citată.

In documentele Comisiei Europene privind „consecințele faptului că Marea Britanie va deveni o țară terță în sectorul transporturilor rutiere” se arată că „toate actualele drepturi, obligații si beneficii prevăzute prin lege vor fi sistate”.

Acest lucru înseamnă „încetarea recunoașterii reciproce a permiselor de conducere, documentelor de înregistrare a vehiculelor și certificatelor de competență profesională ale șoferilor”, se mai arată în document.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mesajul de rămas bun al unui consul general către românii lui ”italieni”: ”Integrarea nu înseamnă reprimarea identității”

Românca dată dispărută la Ravenna, mesaj pentru familie: ”Nu mă mai căutați, vreau să-mi refac viața”