in ,

Ambasada României la Madrid confirmă: ”Situația este sub control la Pedrera”

În urma evenimentelor de la Pedrera, Spania, (citiți AICI) Gazeta Românească a luat legătura cu ambasada României la Madrid, încercând să afle care este situația românilor din localitatea andaluză și dacă mai există riscul escaladării unor tensiuni sau a unor reacții violente ale localnicilor împotriva românilor din zonă.  ”Tensiuni create în urma incidentelor de la Pedrera nu mai există, iar situația este sub control. Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Sevilla, prin intermediul reprezentanților săi, au luat legătura imediat cu autoritățile spaniole”, ne-au declarat reprezentanți ai Ambasadei de la Madrid.

”Imediat după aflarea informațiilor referitoare la evenimentele de la Pedrera, s-a stabilit un contact permanent cu autoritățile spaniole. Au existat imediat contacte directe cu subdelegatul regiunii Sevilla și cu reprezentanți ai comunității românești. Vă putem asigura că în momentul de față nu mai există motive de îngrijorare, situația fiind sub control. Discuțiile s-au purtat în manieră proporțională cu valoarea evenimentelor., au mai completat reprezentanții ambasadei.

Foarte important este faptul că misiunile diplomatice ale României în Spania nu au primit nicio solicitare de asistență consulară legată de evenimentele de la Pedrera. ”Vă putem asigura că niciun român nu a cerut asistență din partea ambasadei sau a consulatului general de la Sevilla, lucru care certifică faptul că situația e sub control și că s-a restabilit calmul”.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a confirmat  deplasarea unor reprezentanți care vor avea discuții cu autoritățile spaniole și români din Pedrera.

În privința informației cum că în această dimineață ar mai fi avut loc un eveniment, referitor la furtul unui bancomat într-o localitate lângă Pedrera, având ca protagoniști doi cetățeni de naționalitate română, situația este următoarea:  investigațiile publicației noastre au descoperit că furtul a avut loc în anul 2016 și nu în această dimineață, legătura între evenimentele de la Pedrera fiind   făcută pe fondul tensiunii create în urma evenimentelor din ultimele 24 de ore. Cei doi cetățeni români au fost arestați printr-o acțiune comună dintre poliția spaniolă și cea din România, fiind deja condamnați și judecați.


Citiți aici despre evenimentele de la Pedrera, Spania:

Război împotriva românilor într-un orășel de lângă Sevilla, sute de spanioli au ieșit pe stradă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Andrei Pleşu: «Dacă aș fi mai tânăr, AȘ PLECA DIN ȚARĂ. Statul afară nu e un păcat, dimpotrivă!»

Interviu în 2018 cu Mihai Eminescu: «Răul esenţial care ameninţă vitalitatea poporului nostru este demagogia»