in

Actrița Ofelia Popii a obținut la Roma premiul special pentru rolul principal în filmul românesc „Quod Erat Demonstrandum”

Actrița Ofelia Popii de la Teatrul Național „Radu Stanca” a declarat luni, pentru Agerpres, că își dorește să fie mai mult distribuită în filme, după ce a obținut premiul special pentru rolul principal în filmul românesc „Quod Erat Demonstrandum”, la Festivalul de Film de la Roma.

Acrița a fost distribuită până acum în patru filme și a obținut premiul UNITER pentru cea mai bună actriță româncă în 2011 și 2008. Actrița din Sibiu a ajuns pe scenă după ce a renunțat pe rând la cariera de jurnalist, designer, economist și polițist.

”Am mai dat un casting pentru un rol într-un film. (…) Visez să prind mai multe roluri principale în film, pentru că sunt în căutare în domeniul acesta. Și televiziune, mai puțin, mai degrabă teatru tv. Serialele nu mă tentează extrem de tare”, a precizat Ofelia Popii.

Filmul românesc „Quod Erat Demonstrandum” a obținut premiul special al juriului la Festivalul de la Roma

Aceasta a spus că nu va renunța la teatru, pentru că i-a adus succesul până acum.

„(Premiul obținut la Roma n.r.) ar trebui să însemne ceva în film, să mă ajute un pic. Nu sunt o figură foarte cunoscută în zona aceea. De obicei când dădeam castinguri, mi se zicea: noi știm că ești foarte bună în teatru, dar nu știm dacă să avem încredere în film. (După Roma n.r.) s-a scris de bine în presa de specialitate, după ce am primit rolul principal. Pot să vadă că pot să susțin un rol principal„, a mai declarat Ofelia Popii.

Filmul românesc „Quod Erat Demonstrandum”, în regia lui Andrei Gruzsniczki, prezentat în competiția oficială a celei de-a VIII-a ediții a Festivalului de Film de la Roma, a obținut Premiul Special al Juriului, prezidat de regizorul american James Gray. În rolurile principale au fost distribuiți actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu, Florin Piersic Jr., Virgil Ogășanu și Dorian Boguță.

„Quod Erat Demonstrandum” a fost proiectat la Roma în premieră mondială pe data de 12 noiembrie, fiind primul film românesc prezentat vreodată în competiția oficială a Festivalului de Film din capitala Italiei, de la fondarea acestuia, în anul 2006.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sondaj Daily Mail: opt din zece britanici nu vor să trăiască alături de români

Copiii din România și Republica Moldova sunt așteptați la o nouă ediție a Concursului Internațional de Poezie de la Triuggio