in

Copiii din România și Republica Moldova sunt așteptați la o nouă ediție a Concursului Internațional de Poezie de la Triuggio

A 23- editie (2013-2014) a traditionalului concurs de poezie Internationala Giovani e Poesia din Triuggio (Milano) asteapta si anul acesta participarea copiiilor si scolilor din Romania si Republica Moldova. Participarea copiiilor romani a devenit o constanta a acestui concurs la care se inscriu anual mai mult de o mie de participanți din peste 20 de tari. România este tara cu cele mai multe creatii in concurs fiind răsplătita de-a lungul anilor, cu importante premii la toate secțiunile prestigioasei competitii.

FOTO VILLA CANONICA TRIUGGIO – LOCUL PREMIERII EDITIEI 2013-2014

 


 

Centrul Giovani e Poesia din Triuggio (Milano) în colaborare cu Centrul Cultural Italo-Român, Primaria din Triuggio, Banca Credito Cooperativo Valle del Lambro, Asociația Culturală si Fotografica Valle Lambro, Editura Prometeus și cu patronajul ziarului “Il Cittadino” din Monza, Universitatea Valle del Lambro și “Messaggero dei Ragazzi” din Padova, anunță startul celei de a XXIII-a ediție a Premiului Internațional de Poezie de la Triuggio, Milano.

Premiul Internațional de Poezie s-a născut in anul 1991 ca un obiectiv al Centrului de Poezie și Tineret din Triuggio. În decursul anilor s-a constatat o mare participare a elevilor și tinerilor din Italia dar și a altor țari, tot mai prezente în cadrul importantei manifestări de poezie de anvergură internațională.

Centrul Cultural Italo-Român din Milano este partener și susținător al concursului în relația cu România și Moldova încă din anul 2010.

La concurs sunt invitați să participe nu doar copiii din România cât și cei care trăiesc și învață în Italia. Toti cei interesați sa participe pot scrie si pe adresa Centrului Cultural Italo Român [email protected] (Violeta Popescu) pentru informatii suplimentare.

REGULAMENT CONCURS

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Actrița Ofelia Popii a obținut la Roma premiul special pentru rolul principal în filmul românesc „Quod Erat Demonstrandum”

Comisia Europeană a adoptat o comunicare care clarifică drepturile cetățenilor UE la libera circulație și beneficii sociale