in

Celebra companie de balet Marinel Ștefănescu-Liliana Cosi in spectacol la Monza

Una din cele mai celebre și longevive companii de balet din Italia, a carei bază a fost pusă în anul 1977 în Reggio Emilia, aparține unuia dintre cei mari balerini și coregrafi români din Peninsulă: Marinel Ștefănescu, personalitate apreciată și recunoscută în plan interațional. În anii '70 balerinul Marinel Ștefănescu evolua pe cele mai importante scene de balet ale lumii; la Opera Scala din Milano a format un cuplu artistic cu Liliana Cosi, în acel timp cea mai mare balerină a Italiei.

Celebritatea și profesionalismul celor doi, a dat naștere Companiei și Școlii de balet fondată în Regio Emilia care le poartă numele. De peste trei decenii aici s-au format generații întregi de balerini, mulți dintre ei evoluând în mari companii de balet europene. 

          Galla di Balletto este numele spectacolului care va fi prezentat la Monza, la Teatrul Manzoni, joi 20 decembrie de la orele 21.00. Un spectacol care dorește să redescopere publicului capodoperele repertoriului baletului clasic.

Mai mult de 2000 de spectaole de balet în peste 500 de orașe din toată lumea, este pe scurt cartea de vizită a celebrei companii de balet Liliana Cosi-Marinel Ștefănescu.

În jur de 20 de producții de balet au luat naștere în cadrul companiei, producții originale, apreciate și premiate în importante evenimente artistice: “Coppelia”, “Don Chisciotte”, “Raymonda”, “Spartacus”, “Nozze d’Aurora”.

Cea mai mare parte a creațiilor aparțin maestrului Marinel Ștefănescu pe muzică simfonică sau muzică orginală: Risveglio dell’Umanità” Trezirea Umanității, “Radici” Rădăcini, “In attesa del Nuovo Tempo, În așteptarea timpului nou,”“Variazioni sul Tema Amore” Varații pe tema iubirii, “Patetica” etc.

În cei 35 de ani de la fondarea sa, Comania a fost in zeci de turnee în Japonia, China, America și multe orașe europene, 
evoluând în locuri de prestigiu ale lumii: sediul ONU, de două ori la Vatican în prezența Papei Ioan Paul al II-lea, în Orientul mediu ș.a.

Pentru cine doreste sa isi procure bilete: www.teatromanzoni.it

Sursă: Culturarumena.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Horia Cicortaş a trecut de prima probă la „Concorsone”

Înscrieri pentru Serviciul Civil până pe 21 decembrie