in

Colocviu internațional despre opera lui Mircea Eliade în prestigioasa Sală a Arhivei Vechi a Universității din Padova

Pe 28 noiembrie, la ora 16,00, în prestigioasa Sală a Arhivei Vechi (Archivio antico) a Universității din Padova, situată în Palazzo Bo, se va desfășura un Colocviu internațional, în care vor fi prezentate două importante noutăți editoriale despre Mircea Eliade, istoric al religiilor, scriitor și una dintre marile personalități ale culturii europene din secolul XX.

Colocviu internațional despre opera lui Mircea Eliade

La masa rotundă, moderată de Dan Octavian Cepraga, profesor de română la Universitatea din Padova, vor participa renumiţi cercetători italieni și români, precum Sorin Alexandrescu, Natale Spineto, Lorenzo Renzi, Alvaro Barbieri, Laura Mesina și Roberto Merlo. La încheiere, va lua cuvântul Roberto Scagno, profesor la Universitatea din Padova și unul dintre cei mai mari specialiști italieni în opera lui Mircea Eliade.

La finalul mesei rotunde, în jurul orei 18.30, va avea loc un moment muzical oferit de ansamblul vocal feminin „Stellae matutinae” (Maddalena Benedet, Irene Bolzan, Elisa Bruni, Anna Giubilato, Silvia Giubilato, Giorgia Padoan), care va propune publicului cântece populare din Veneto, din România și din sud-estul european.

A doua zi, pe 29 noiembrie, la ora 9.30 (în Complesso Beato Pellegrino, Via Vendramini 13, Padova), lucrările Colocviului vor continua în cadrul conferinței anuale a Asociației Italiene de Românistică, cu o sesiune de comunicări dedicate literaturii române. 

Evenimentul are sprijinul Universității din Padova, al Departamentului de Studii Lingvistice și Literare al Universității din Padova, al Primăriei din Padova, al Asociației Italienă de Românistică și al Societății de Studii Românești „Miron Costin”.

Suntem convinși că o astfel de inițiativă, de mare anvergură științifică, poate oferi întregii comunități române din Padova și din Italia ocazia de a-și păstra contactul cu propriile rădăcini culturale. Toți cei interesați sunt invitați să participe. 

Pentru informații suplimentare:

Prof. Dan Octavian Cepraga
[email protected]

Prof. Federico Donatiello
[email protected]

Facebook: L’altra latinità – romeno a Unipd
https://www.facebook.com/events/170831510507181/

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Își umple căruciorul cu o mie de euro de cumpărături, apoi iese fără să plătească: româncă de 24 de ani însărcinată în luna a șasea prinsă la furat în Italia

Perugia, român dat afară de la o petrecere, s-a întors înarmat cu o pușcă de calibrul 12