in

Editura românească Rediviva, înfiinţată la Milano

Centrul Cultural Italo-Român din Milano, asociaţie născută în anul 2008 cu scopul de a promova cultura româna în Italia, dar şi de a crea o legătură culturală şi sufletească între cele două popoare, anunţă înfiinţarea Editurii Rediviva.

Editura se naşte ca o continuare firească a celor cinci ani de eforturi continue pentru aducerea în lumină a culturii româneşti în orice formă artistică. Echipa editorială îşi propune, printre altele, scopul nobil dar şi complex de a promova literatura română în Italia, în speranţa de a face cunoscut publicului italian autori români de valoare, o adevărată carte de vizită a României către Europa.

Concepută în mai multe ramuri, editura va conţine diferite colecţii, fiecare dedicată unui proiect specific: programe de traducere în limba italiană a unor autori români consacraţi, promovarea tinerilor scriitori români care trăiesc în Italia, dar şi a celor italieni care au legături culturale sau sufleteşti cu România.

Deşi născută sub egida unui centru cultural italo-român, Rediviva nu este nici pe departe o editură dedicată doar scriitorilor de origine română. Ediţiile noastre vor fi deschise scriitorilor de orice naţionalitate care au un mesaj importat de adus publicului şi care îşi pun stiloul în slujba păcii, a dialogului şi a comuniunii sufleteşti dintre popoare.

Poate că a sosit momentul să ridicăm graniţele dintre cuvinte: italian sau străin, autohton sau emigrant, toţi venim de departe, mult mai departe decât ne vom putea vreodată aminti, şi lumea aceasta este casa noastră.

O iniţiativă importantă în aceasta direcţie o constituie şi colecţia dedicată literaturii africane coordonată de scriitorul şi jurnalistul algerian Karim Metref. Câteva dintre colecţiile editurii: Colecţia Letteromena (coordonată de Ingrid Beatrice Coman, dedicată autorilor români în traducere), Colecţia Memorii (coordonata de Violeta Popescu), Colecţia de eseuri (coordonată de Maria Floarea Pop), Colecţia de spiritualitate (coordonată de Gabriel Popescu), Colecţia Afrika (coordonată de Karim Metref), Colectia de Balet (coordonata de Sabrina Maria Arpini).

 Editura va edita anual şi un “Anuar cultural românesc în Peninsulă”, un adevărat almanah cultural românesc. Rediviva preconizează de asemenea realizarea unor proiecte editoriale în parteneriat cu instituţii specializate din România şi din Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO Concert extraordinar la Bucureşti. Trupa Iris aniversează 35 de ani de activitate pe Naţional Arena

Au jefuit o americană de origine română şi au fugit cu Jaguarul victimei