in

Eveniment cultural, Lomazzo-Como: “Să cunoaștem cultura și comunitatea românească”

“Să cunoaștem cultura și comunitatea românească” este titlul unui eveniment care va avea loc duminică 18 ianuarie 2015 la Lomazzo (Prov. Como). Manifestarea a carei promotor este Circolo Comasco di Sinistra Ecologia e Libertà se înscrie într-un ciclu de conferințe dedicate cunoașterii identității culturale a comunităților din cadrul Provinciei Como, Regiunea Lombardia.

Manifestarea va avea loc în sala comunale Garibaldi, piata IV Novembre 2, începând cu orele 16. 00.


In cadrul initiativei un rol important il va avea prezenta Centrului Cultural Italo Roman, asociatie fondata in 2008, care promoveaza cultura romana in Italia si care in decursul anilor, a fost prezent la diferite evenimente interculturale in orase din Lombardia, Piemonte la invitatia Bibliotecilor sau scolilor din aceste orase (Milano, Bergamo, Como, Pavia, Parma, Carnate, Monza, etc).

In cadrul programului va fi evocata importanta Zilei Culturii Nationale, a marelui poet Mihai Eminescu a carei Aniversare este pe 15 ianuarie.

Publicul italian si roman present va avea ocazia cunoasterii unor proiecte dezvoltate de Centrul Cultural Italo Roman in decursul anilor: editura Rediviva si initativele editoriale pe anul 2015, portalul CulturaRomena.it – ajuns la peste cinci milioane de vizitatori, devenit un punct de referinta in promovarea valorilor culturale romanesti.

Manifestarea va fi insotita si de prezentarea unor proiectii video cu Romania, Patrimoniul UNESCO al Tarii etc.

Vor interveni: poeta si jurnalista Florentina NITA, prof. Mariana PALIEV (professor in cadrul proiectului de Limba, Cultura si Civilizatie Romana din Italia), artista Daniela Nenciulescu, prof. Violeta Popescu (presedinte CCIR), Gabriel Popescu s.a.

culturaromena.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rovigo, s-a răsturnat cu barca şi s-a înecat într-un lac artificial de pescuit

Ai asociație în străinătate? Ești sigur că e serioasă? Înscrie-te pe lista DRP