in

Guvernul României scoate de la buget aproape 300 000 de euro pentru Institutului Universitar European de la Florenţa

Contribuţia României la Institutul Universitar European de la Florenţa aferentă anului 2014 este de 292.320 euro, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Pentru ca România să poată beneficia din plin de avantajele aderării la Convenţia privind înfiinţarea Institutului Universitar European de la Florenţa, respectiv pentru ca reprezentanţii României în Consiliul Superior al IUE să poată fi prezenţi la întrunirile acestui organism, este necesar ca ţara noastră să plătească o contribuţie, calculată în funcţie de PIB-ul României în ultimii trei ani dinaintea aderării (perioada 2008-2010 – anul aderarii fiind considerat cel în care Consiliul Superior a emis decizia de modificare a Convenției) şi stabilită la 1,07% din bugetul Institutului.

Cifrele de referința pentru PIB sunt cele oferite de Eurostat. Conform deciziei Consiliului Superior 3/2004 contribuția nu poate sa fie inferioară taxei plătite pentru cercetătorii înregistrați, calculată ca echivalentul a 12.000 euro /cercetător/an. Conform calculelor, contribuţia României pentru anul 2014 este de 292.320 Euro, urmând ca plăţile anuale ulterioare să se efectueze conform notificărilor transmise de IUE.

În prezent, 20 de state membre ale UE au aderat la Institutul Universitar European de la Florenţa – Belgia, Danemarca, Germania, Republica Elenă, Spania, Franţa, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Austria, Polonia, Portugalia, Finlanda, Suedia, Marea Britanie, Cipru, Slovenia, Slovacia, Estonia şi România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

FOTO Italienii iubesc româncele. Corina Neguţ, mai faimoasă decât Mădălina Ghenea

3.080 de români expulzați din Italia