in

Opera lui Eminescu, spaţiu de întâlnire pentru românii din diaspora!

La iniţiativa FADERE, Federaţia asociaţiilor de români din Europa, mai mulţi români din diaspora şi-au invaţat copiii poezii scrise de poetul Mihai Eminescu.

Zece copii dintre aceştia s-au filmat şi au trimis federaţiei filmuleţul cu versurile poeziei: „Ce-ţi doresc eu ţie, Dulce Românie".

Astăzi, 15 Ianuarie, se împlinesc 165 ani de la naşterea celui mai mare poet român, Mihai Eminescu.

Opera sa a creeat de-a lungul anilor spaţiul unde românii din afara graniţelor s-au întâlnit cu cei din ţară.

„Mihai Eminescu este poetul cel mai iubit şi îndrăgit de români. De foarte multe ori versurile sale au fost pe buzele românilor din diaspora ca leac de alinare a dorului de ţară.", a declarat Daniel Tecu, preşedinte FADERE, Federaţia asociaţiilor de români din Europa.

Presa FADERE, 15-01-2015

Iată filmul cu poezia recitată de copiii românilor din diaspora. FADERE are consimţământul scris al părinţilor pentru difuzarea acestui material, în toate mijloacele de comunicare media.

https://drive.google.com/file/d/0BwwbkkmV6qdebEhvZGItY1dvUGc/view?usp=sharing

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Serviciile secrete italiene: Italia este unul dintre obiectivele armatei islamice. Zece anchetați pentru contacte cu Jihadul

Valeriu Zgonea: „Votul prin corespondenţă pentru diaspora este prioritate zero, dar este neconstituţional. Am cerut ajutor americanilor”