in

Roma, asociații românești, eveniment cultural de succes, în cinstea poetului Mihai Eminescu

Despre Eminescu s-a scris și se va scrie; vor curge râuri și tot nu va seca izvorul cuvintelor cu care putem cinsti opera marelui poet. În anul Eminescu, an în care se vor comemora 130 de ani de la moartea scriitorului, două asociații românești (As. Alianța românilor și As. Dacia) și-au propus să facă cunoscută opera poetică și publicistică a celui care a dărui lumii literare cele mai frumoase poezii.

Invitați de onoare, scriitorul și eseistul Armando Santarelli, poetul și editorialistul revistei ”Fili d’aquillone”, Alessio Brandolini, și nu în ultimul rând Tatiana Ciobanu, de această dată în calitatea sa de doctor în litere și filologie.

Gazdă primitoare Alessandra Laterza, proprietara librăriei Booklett LeTori (Roma- Tor Bella Monaca), prima librărie de cartier după 40 de ani.

O după-amiază sub însemnul integrării, a schimbului intercultural, în dorința de a schimba imaginea României și a românilor, imagine implementată în special de media italiană.

Asociații din Roma și-au unit forțele în promovarea proiectului ”Te provoc la o carte”, aflat la a doua ediție

Pozzolo, cinci români au plonjat cu mașina într-un canal, un tânăr de 23 de ani a dispărut în apă şi nu a mai fost găsit

Florența, întrevederea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Giuseppe Conte