in

Roma / Regele Mihai, decorat de Ordinul Cavalerilor de Malta

În perioada 29 – 30 ianuarie, Majestatea Sa Regele Mihai I a efectuat o vizită oficială la Roma, la invitaţia Suveranului Ordinului de Malta, Alteţa Sa Eminentisimă Fra’ Mattew Festing, Principe şi Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta.

Majestatea Sa a fost însoţită în vizita la Roma de şeful Onorific al Casei MS Regelui, dl Andrew Popper.

Regele Mihai l-a întâlnit pe Principele Suveran în cursul zilei de luni, la un dejun la Palatul Magistral din Roma. La dejunul oferit în onoarea Regelui Mihai au luat parte şi membri ai familiilor regale din Austria, Italia şi Germania. Din partea ordinului Suveran Militar de Malta au participat la dejun Marele Comandant, Fra’ Carlo d’Ippolito din Santippolito, Marele Cancelar al Ordinului, Jean Pierre Mazery, vicepreşedintele Consiliului Guvernului, marchizul Fausto Solaro del Borgo.

Discuţiile s-au axat pe continuarea şi extinderea colaborării pe care Ordinul Suveran Militar de Malta a avut-o cu România în activităţi cu caracter umanitar, precum şi pentru cooperarea în organizaţiile internaţionale.Regele Mihai i-a oferit Marelui Maestru medalia jubiliară şi o cutie din piele, realizată de artistul Dan Coma, pentru păstrarea corespondenţei. La rândul său, Marele Maestru i-a oferit regelui Mihai volumul legat în piele „The Order of Malta”, cu dedicaţie.

Regele Mihai I a fost distins de către Ordinul Suveran de Malta cu titlul de Bailiff Grand Cross of the Sovereign Order of Malta. De asemenea, Regina Ana şi Principesa Moştenitoare au fost distinse cu Marea Cruce a Ordinului.

Majestatea Sa Regele a avut întâlniri cu personalităţi din mediul de afaceri, diplomatic şi cu reprezentanţi ai societăţii civile italiene. Regele Mihai a participat şi la un dineu oferit de ambasadorul României la Vatican, Bogdan Tătaru-Cazaban.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ilie Năstase şi Brigitte Sfăt, cu verigheta pe deget

Foto / Protest la Consulatul de la Roma / Românii din Italia, solidari cu România