in

Românii iau trei medalii de aur la olimpiada internaţională de informatică de la Sirmione

Componenţii lotului olimpic de informatică al României au reuşit o performanţă de prestigiu la Olimpiada Internaţională de Informatică desfăşurată în Italia, în perioada 23/30 septembrie. Ei au obţinut trei medalii de aur şi o medalie de bronz, transmite Agerpres.

Competiţia, care a reunit 304 de concurenţi din 81 de ţări, s-a aflat la cea de-a 24-a ediţie şi s-a desfăşurat în perioada 23-29 septembrie în Italia la Sirmione-Montichiari.

Una din medaliile de aur a revenit lui Rareş Buhai (foto 1), elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional 'Liviu Rebreanu' din Bistriţa, care a mai fost medaliat cu aur anul acesta şi la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori şi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada.

Celelalte două medalii de aur au fost obţinute de Alexandru Vlad Gavrilă (foto 2)şi Adrian Budău (foto 3), ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti şi ambii medaliaţi cu aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale din acest an.

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Radu Ştefan Voroneanu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional 'I.L. Caragiale' din Ploieşti şi laureat cu aur la ediţia din acest an a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru seniori.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român din Basilicata, torturat de un consilier pe probleme de imigraţie

Doi informaticieni emigraţi în Anglia vor „restricţii mai dure pentru români”