in

Seara filmului românesc la Roma, proiecția filmului ”Maria, Regina României”

Ambasada României în Republica Italiană, Accademia di Romania in Roma și asociația culturală ProEvent organizează vineri, 24 iulie 2020, ora 21.00, proiecția filmului ”Maria, Regina României”, regizat de Alexis Sweet Cahill. Evenimentul va avea loc la Casa del Cinema – Teatrul în aer liber ”Ettore Scola” din Roma, iar proiecția va fi în limba română, cu subtitrări în italiană. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Filmul “Maria, Regina României” (2019) este o mărturie a zbuciumului, a controverselor, a încleștării minții și inimilor. Pelicula este o poveste bazată pe fapte reale care are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria, pe fondul unei Românii devastate de Primul Război Mondial. Mult încercată de conflict, ținută captivă foametei și deznădejdii, soarta politică a țării este extrem de incertă. În primăvara anului 1919, Regina pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i întâlnească pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare. Își salvează țara, ce nu i-a fost natală, folosind cea mai puternică armă de pe pământ: iubirea.

Evenimentul face parte din programul de vară ”Caleidoscopio” care se desfășoară în perioada 6 iulie – 14 septembrie 2020 la Casa del Cinema. Prin această inițiativă Ambasada României în Italia, alături de Accademia di Romania in Roma și asociația ProEvent, doresc să continue tradiția filmului românesc la Roma, contribuind la promovarea artei cinematografice române și a dialogului cultural româno-italian.

Informații suplimentare:

Organizatori: Ambasada României în Italia, Accademia di Romania in Roma, ProEvent

Cu sprijinul: Institutul Cultural Român, Roma Capitale – Assessorato alla Crescita culturale, Casa del CinemaZètema Progetto Cultura – Villa Borgheseîn colaborare cu Rai Cinema și 01 Distribution

Data și ora: 24 iulie 2020, ora 21.00

Locație: Casa del Cinema, Teatrul în aer liber ”Ettore Scola” (Largo Marcello Mastroianni, 1 – Roma)

Modalități de acces: În contextul Covid-19, accesul spectatorilor se face conform unor modalități specifice, pentru protejarea sănătății și a siguranței dumneavoastră. Este posibilă înscrierea și rezervarea locului începând cu ora 19.00, la ghișeul de la Casa del Cinema. Accesul în arenă este permis începând cu ora 20.30, pe baza locurilor rezervate. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

protestul diasporei

Dosarul 10 August, CLASAT de procurori. Nimeni nu va răspunde pentru violențele de la protestul diasporei

Ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție România, experții italieni spun că al doilea val este posibil