in

Soldații români căzuți pe teritoriul Italiei în perioada Primului Război Mondial, slujbă de cinstire și pomenire la Rovigo

Joi, 25 mai 2017, de Ziua eroilor, la capela eroilor din cimitirul din Rovigo, a fost celebrată o slujbă tradițională de cinstire și pomenire a soldaților români căzuți pe teritoriul Italiei în perioada Primului Război Mondial.

Părintele Arhimandrit Atanasie, Vicar Eparhial, a oficiat slujba religioasă alături de preoții din parohiile ortodoxe din Protopopiatul Triveneto II Nord-Est.

Evenimentul s-a bucurat de participarea unui număr mare de enoriași români, reprezentanți laici și religioși ai autorităților italiene. Consulatul General al României la Trieste a fost reprezentat la eveniment de consulul Babei Laurențiu.

În discursul adresat participanților, reprezentantul consulatului a prezentat contextul istoric al participării românilor la Primul Război Mondial, importanța jertfei acestora la înfăptuirea României Mari. A amintit contribuția soldaților români prin constituirea ”Legione romena” și participarea lor la lupte, alături de armata italiană. A pus în evidență contribuția soldaților români la conturarea identității naționale a poporului nostru, la făurirea României ca țară demnă şi puternică alături de partenerii săi euro-atlantici, dar şi patrie pentru fii săi, indiferent unde aceştia se află.

Consulul Babei Laurențiu a subliniat că soldații români și italieni continuă să apere idealurile de libertate luptând umăr la umăr în teatrele de operațiuni militare ale Alianței Atlanticului de Nord. A adresat aprecieri pentru colaborarea realizată de oficiul consular cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei care va celebra în luna iunie 2017 zece ani de la înființare și a transmis felicitări pentru evenimentul ce urmează a fi celebrat Episcopului Siluan, prin Vicarul Eparhial prezent la eveniment.

În continuarea manifestării au fost depuse coroane de lauri din partea Consulatului General al României la Trieste și a Bisericii Ortodoxe Române.

sursa: trieste.mae.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Canale 5, reportaj în România despre ”orfanii albi”: ”Mama nu este cea care te aduce pe lume, ci cea care te crește”

Maria Morelli, cântăreață italo-română, un nou single în Italia, difuzare optimă pe posturile locale și internet VIDEO