in

Soprana Letiţia Viţelaru a câştigat prima bursă la Accademia Teatro alla Scala din Milano

Soprana Letiţia Viţelaru a câştigat prima bursă la Accademia Teatro alla Scala din Milano, acordată de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică (IRCCU) de la Veneţia, a informat Mihai Stan, coordonatorul proiectului, citat de Agerpres.

În perioada 12-14 mai, la sediul Teatrului La Scala din Milano a avut loc selecţia de admitere la cursurile organizate de Accademia Teatrului La Scala din Milano pentru anii universitari 2011- 2012 ş i 2012-2013, scop în care la începutul acestui an, IRCCU de la Veneţia ş i Academia Teatrului La Scala din Milano au luat de comun acord decizia organizării unui concurs pentru acordarea unei burse la cea mai importantă instituţie de învăţământ muzical din Italia.

Concursul s-a adresat tinerilor interpreţi din domeniul operei lirice, cetăţeni români, cu vârsta maximă de 30 de ani, valoarea totală a bursei pentru cei doi ani academici (13.000 euro/an academic) urmând să fie suportată din bugetul Institutului Cultural Român (ICR), conform procedurilor financiar-contabile proprii.

În urma selecţiei organizate la sediul Operei Naţionale Bucureşti în data de 18 mai, au fost desemnate trei câştigătoare, în selecţia finală de la Milano intrând sopranele Simona Nicoletta Jidveanu, Rodica Vică şi Letiţia Nicoleta Viţelaru.

Din cei 180 de candidaţi, comisia de jurizare, formată din personalităţi ai operei lirice italiene, i-a admis la cursurile organizate de Accademia Teatro Alla Scala din Milano pentru anii academici 2011-2012 ş i 2012-2013 pe următorii: sopranele Yeo Na Hyun (Corea del Sud), Ludmilla Bauerfeldt (Brazilia), Lina de Alcantara Mendes (Brazilia) şi Letiţia Viţelaru (România), mezzosoprana Bang Shin Je (Corea de Sud), tenorii Jung Jaeyoon (Coreea de Sud) şi Carlos Cardoso (Portugalia) şi baritonii Sergio Vitale (Italia) şi Mikheil Kiria (Georgia).

Letiţia Viţelaru (născută în 1985) este absolventă a Licerului de Artă „George Apostu” din Bacău – secţia vioară, a Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti – secţia canto, iar în prezent este studentă în anul V la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano. Tânăra solistă a participat la numeroase concursuri în Italia şi a interpretat roluri importante din repertoriul de operă în Italia , Rusia, China, Africa de Sud.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cumperi casă dacă ai cetăţenie: Poşta vinde locuinţe, dar nu imigranţilor

Carlo Verdone: Românii sunt oameni de ispravă!