in

Victor Ponta a primit legitimație de italofon, pentru promovarea limbii și culturii italiene

Premierul Victor Ponta a propus, luni, crearea unei axe Roma-Washington, „fiindcă e la modă”, atât timp cât, a susținut prim-ministrul, „schimbăm axa Londra-Washington în Berlin-Washington”.

Ponta a făcut aceste declarații în cadrul unui discurs susținut la o ceremonie organizată de Ambasada Italiei la București, unde au fost acordate legitimații de italofoni unor personalități române care au promovat limba și cultura italiană, scrie Agerpres.

„Îmi place să cred că cei care sunt prezenți aici sunt nu numai italofoni, dar și italofili. Poate că cele aproape 20 de milioane de români se simt și italofoni și italofili și asta nu înseamnă decât o apropiere foarte mare între cele două țări. Azi în Parlament se discută despre strategia națională, despre noul șef al Serviciului Român de Informații și, dacă schimbăm axa de la Londra-Washington în Berlin-Washington, atunci, dat fiind că e la modă, aș propune să facem Roma-Washington. Roma, Londra, Berlin, important este să fim toți la Washington și la București prezenți. Cu siguranță pentru mine întotdeauna este o plăcere să mă duc întâi la Roma și după aceea în restul Europei”, a spus premierul.

Într-o postare mai veche pe blogul personal, Eduard Hellvig, validat luni la conducerea SRI, scria: „Prioritatea fundamentală a anului 2015 este, în opinia mea, ancorarea mai pronunțată și activă a României în ecuația securității euro-atlantice, pe axa Washington — Berlin — București”. Articolul său a fost criticat, în condițiile în care la București se vorbește despre o axă București — Londra — Washington.

Victor Ponta a primit, în cadrul ceremoniei, legitimație de italofon din partea ambasadorului Diego Brasioli, alături de personalități precum violonistul Alexandru Tomescu, președintele LPF, Gino Iorgulescu, soprana Mariana Nicolesco, fostul tenismen Ilie Năstase, actrița Ramona Bădescu, balerina Ileana Iliescu.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Toată familia într-o baracă”. După opt ani pe stradă, acum locuiesc la Torino, într-o ”colibă invizibilă”

Piața Nicolae Bălcescu la Catania, ministrul diasporei ÎMBRAȚISEAZĂ proiectul