Menu
in

VIDEO/ PF Lucian Mureşan, numit cardinal de către Papa Benedict al XVI-lea

Preafericitul Lucian Mureşan, Arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma,  a fost creat cardinal de către Papa Benedict al XVI-lea, sâmbătă, 18 februarie. Preafericitul Lucian Mureşan, a primit inelul de cardinal şi beretul tradiţional roşu, alături de alţi 21 de prelaţi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Vatican.

Foto: Arhidieceza Romano Catolică din Bucureşti

Lucian Mureşan el este cel de-al treilea cardinal român din istorie. Ceilalţi doi cardinali români au fost Iuliu Hossu, episcopul de Cluj-Gherla, şi Alexandru Todea, mitropolit al Blajului şi arhiepiscop de Alba Iulia şi Făgăraş. Primul este în curs de beatificare, la Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor de la Vatican, alături de ceilalţi şase episcopi martiri ai Bisericii Române Unite cu Roma.

„Dăruirea totală de sine oferită de Cristos pe cruce să fie pentru voi principiu, stimulent şi forţă pentru o credinţă care acţionează în caritate”: a spus Papa în alocuţiunea din cadrul Consistoriului, se transmite într-o notă a Arhidiecezei Romano Catolice de Bucureşti.

„Misiunea voastră în Biserică şi în lume – a explicat Benedict al XVI-lea – să fie mereu şi numai «în Cristos», să răspundă logicii sale şi nu logicii lumii, să fie luminată de credinţă şi însufleţită de caritatea care vin la noi din Crucea glorioasă a Domnului”.

Pe inelul încredinţat noilor cardinali „sunt reprezentaţi sfinţii Petru şi Paul, având în centru o stea care o evocă pe Sfânta Fecioară Maria”. „Purtând acest inel – a notat Papa -, voi sunteţi chemaţi zilnic să vă amintiţi de mărturia pe care cei doi Apostoli au dat-o despre Cristos până la moartea prin martiriu aici la Roma, fecundând astfel cu sângele lor Biserica. 


PF Lucian Mureşan, Cardinal al Bisericii Catolice di arcbro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version