in

Abandonează politica, fost parlamentar ales în diaspora: ”Niciun gând de a reveni, nu voi mai candida”

”Dragi prieteni, mă simt dator să vă răspund, vouă celor care așteptați un raspuns de la mine. Reiterez ceea ce am susținut anul trecut. Am convingerea că scena politica are nevoie de un suflu proaspăt! M-am retras de pe scena politică fără niciun gând de a reveni. Nu voi candida și nu voi fi implicat în nici un proiect politic convins fiind că este timpul să îi susținem pe tinerii noștri valoroși și curați care au rezultate atât în țara cât și în străinătate!

Personal asta voi face! Mă voi dedica profesiei mele cu promisiunea că, ori de câte ori voi putea, vă voi sprijini pe toți cei care ati fost alături de mine și în fața cărora mă înclin cu respect!”, a scris pe pagina de Facebook fostul deputat de diaspora, William Brînză, infirmând zvonurile că ar intra din nou în cursa pentru obținerea unui loc de deputat sau senator în Parlamentul României, la alegerile parlamentare care vor avea loc la sfârșitul acestui an. 

 

William Gabriel Brînză a fost ales deputat în Parlamentul României în două mandate. Între 2004 și 2008 a fost ales membru al Camerei Deputaților, din partea PRM, dar din iunie 2005 până în februarie 2006 a fost independent, apoi a trecut la Partidul Democrat, care ulterior a devenit PD-L.

Între 2008 și 2012, William Brânză a fost membru al Camerei Deputaților, fiind ales din partea PD-L în circumscripția electorală nr. 43 Diaspora (colegiul uninominal nr. 1).

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Brânză a candidat din partea PD-L, sub umbrela Alianței România Dreaptă, însă nu a reușit să câștige un mandat. În consecință, la 13 decembrie și-a prezentat demisia din funcția de președinte al ARD Diaspora.

În septembrie 2014, Brînză și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale, din partea Partidului Ecologist Român. Ocupă poziția a cincea pe buletinul de vot. Conform rezultatelor finale ale alegerilor pentru președinția României, William Brînză a obținut în primul tur de scrutin (organizat în ziua de duminică, 2 noiembrie 2014) un număr de 43.194 voturi din numărul total de 9.723.232, terminând pe locul 12 din 14, cumulând circa 0,45% din toate voturile exprimate și validate.


Citiți și:

„Jur pe onoare şi conştiinţă că nu sunt agent acoperit”, jurământul lui William Brînză

William Brînză despre Congres: ”Aceste congrese, simpozioane nu au folosit la nimic. S-au sifonat nişte bani şi cam atât”

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Omor la Cuneo: italian ucis de fiul partenerei, un român de 20 de ani

Sindicatele italiene, campanii în România contra riscului de exploatare: ”Cu tine, pentru tine, de la sindicat”