in

Adoptată suplimentarea bugetului pentru românii de pretutindeni cu 2 milioane de lei

Deputaţii PNL Cristina Pocora şi Gheorghe Dragomir au înaintat, vineri, Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, un amendament la Proiectul Legii Bugetului de Stat pe anul 2014, care prevede suplimentarea bugetului MAE cu 2.000 mii de lei.

Această sumă ar urma să fie utilizată pentru sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora.

„Românii din diaspora trebuie respectaţi şi ajutaţi”

Amendamentul a fost adoptat cu unanimitate de voturi. „Nu trebuie să uităm că şi românii care trăiesc în afara graniţelor sunt cetăţeni ai acestei ţări şi trebuie să avem grijă şi de ei. Este o prioritate promovarea identităţii, drepturilor şi valorilor spirituale ale comunităţilor de români, precum şi menţinerea identităţii culturale şi lingvistice.

EXCLUSIV / Revoluţie la consulate: 10 euro, taxa consulară pentru un certificat de naştere

România are datoria de a susţine în continuare programe culturale dedicate etnicilor români care trăiesc în alte ţări, mai ales că în ultimul deceniu numărul cetăţenilor români aflaţi în străinătate a crescut foarte mult. Suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Externe cu suma de 2.000 mii lei reprezintă o necesitate pentru sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora“, a afirmat deputatul PNL, Cristina Pocora.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” (IEH) pentru românii de pretutindeni a fost reorganizat

Trafic de anabolizante din România, polițist arestat la Piacenza