in

Alegeri 2011/ Ion Săvoiu, candidat la Carugate pe listele partidului lui Berlusconi

Are 40 de ani, s-a născut în Gorj, la Alimpeşti, este căsătorit şi tată a doi copii. A decis să candideze la alegerile locale din luna mai, care se desfăşoară în Italia. Ion Săvoiu, rezident la Carugate (Milano) şi cunoscut diasporei din Peninsulă ca preşedinte al PDL Italia şi ca om de afaceri, a decis să candideze pentru Consiliul local Carugate, pe listele partidului Popolo della Libertà. Ion Săvoiu a acordat un interviu în exclusivitate Gazetei Româneşti.

Domnule Ion Săvoiu, sunteţi preşedintele PDL România pentru Italia, acum candidaţi pe listele PdL Italia, nu există contradicşii între ideile celor două formaţiuni politice din două ţări diferite?
«În momentul de faţă nu văd nicio contradicţie. Condiţia impusă de lege era, pentru mine, ca şi candidat provenind dintr-o ţară comunitară, să nu am interdicţii de a fi ales în statul de origine. Candidez pentru o formaţiune care, în viziunea mea, ar putea amplifica ajutorul pe care să îl primească cetăţenii români care au ales să trăiască în Italia, din partea autorităţilor din această ţară.»

Credeţi că un partid precum PdL ar proteja cel mai bine drepturile cetăţenilor români din Italia?
«Sper. Ei mi-au oferit posibilitatea să candidez şi să ofer experienţa acumulată de mine în Italia, conaţionalilor mei care locuiesc la Carugate.»

V-a fost greu să luaţi decizia de a candida?
«Prin decizia mea de a candida nu fac decât să continui în mod formal ceea ce în mod informal fac demult: să ascult oamenii să văd cu ce probleme se confruntă, să găsesc o soluţie pentru problemele lor. De exemplu, oamenii se plâng că fii lor nu au loc la grădiniţele de aici şi mi-au semnalat această grijă a lor în nenumărate rânduri. Ca ales în consiliul local cred că lucrurile s-ar putea schimba în bine pentru ei.»

Carugate: 1000 de alegatori potentiali

Pe votul cui contati?
«La Carugate sunt mai bine de o mie de români şi ei şi-au ales practic candidatul, în persoana mea. Ei au dorit să intrăm în contact cu un partid din aceeaşi familie, cu partidul pentru care am fost desemnaţi din România, şi aici corespondentul este Partidul Popolo della Libertà.»

În afară de această preocupare a dvs. pentru viaţa de zi cu zi a românilor de aici, ce vă recomandă la aceste alegeri?
«Faptul că sunt de profesie jurist, sunt absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Juridice din Gorj, şi masterand al Academiei de Poliţie, Secţia Ştiinţe Penale. şi faptul că sunt rezident la Carugate de 12 ani.»

Ce situaţii speraţi să nu întâmpinaţi în activitatea dvs. viitoare, dacă veţi ajunge în Consiliul local?
«Sper să nu ajung să retrăiesc situaţia unei familii de români care au venit în Italia, se aflau într-o situaţie disperată şi mi-au cerut ajutorul, şi odată integrată şi cu copii la grădiniţă, a decis, fără să mă anunţe, să plece cu copiii în România. Acum, după câteva luni, ei s-au întors, şi copiii au rămas acolo.»

Ce şanse aveţi să fiţi ales?
«Foarte multe, dacă românii vor merge să îşi ridice legitimaţiile cu care să voteze. Cred că mă vor vota şi bulgarii şi alţi cetăţeni comunitari, pentru că la Carugate nu sunt numai români.»

Georgiana Baciu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Mărţişoare pentru mame” la Roma

Euro se pleacă în faţa leului. Cel mai bun curs din ultimele 10 luni