in

ALEGERI 2011/ VIDEO Cine e Maria Stefanache, prima candidată româncă la primăria din Milano

Maria Stefanache, regizoare româncă originară din Iaşi, a anunţat marţi, 15 februarie, ca va candida pentru un fotoliu de consilier în primăria oraşului Milano. Românca, stabilită în Italia de aproape 20 de ani, va candida pe lista lui Giuliano Pisapia, aspirant la funcţia de primar din partea Partidului Democrat (PD), principala formaţiune politică italiană de centru-stânga.

“Trăim un moment istoric pe care aş vrea să-l împărtăşim împreună, pentur că este unul din drepturile noastre în această ţară”- a declarat Maria Stefanache, referindu-se la dreptul românilor de a vota la alegerile locale, în calitate de cetăţeni comunitari.

12.000 de scrisori

Pentru a-şi inaugura campania electorală, Maria Stefanache a decis să trimită o scrisoare celor “12000 de români cu drept de vot, care îşi au reşedinţa la Milano”. Maria Stefanache este înscrisă în organizaţia recent formată şi condusă de Marian Mocanu, “Europei per l’Italia”, în cadrul căreia deţine funcţia de “coordonator cetăţenesc”.

Obiective în campania electorală

Iată câteva din obiectivele pe care Maria Stefanache şi-a propus să le promoveze, conform manifestului electoral adresat potenţialilor alegători: “crearea unui canal web TV cu un telejurnal în limba română, pe situl primăriei de la Milano şi crearea unui portal web dedicat comunităţii, pe modelul celui torinez, crearea unui centru de mediere culturală care să ofere informaţii cu privire la documente, muncă, procedura penală şi şcoală şi crearea unei baze de date cu informaţii utile privind locurile de muncă”. În plus, românca promite susţinerea celor “care doresc să-şi deschidă o activitate comercială” şi promovarea evenimentelor culturale având ca protagonişti artiştii români.

In scrisoarea care va fi trimisă românilor de la Milano, noua candidată şi-a prezentat şi consilierul care o va ajuta să-şi susţină campania. Este vorba de Ioan Ciprian Farcas, născut la Bacău în 1980 şi stabilit în Italia de 15 ani. Farcas lucrează ca mediator cultural la Milano şi în 2009 a publicat un roman în care descrie primele experienţe de imigrat în Italia.

Iată un video în care o putem vedea pe Maria Stefanache, în timpul activităţii ei de regizor:

 

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

2011/ Trei detinuti romani sinucigasi intr-o saptamana

Berlusconi trimis în judecată