in

Alegeri 2011/Mocanu îi promite lui Fassino 1000 de voturi româneşti

Piero Fassino, unul din liderii stângii italiene, s-a întâlnit cu românii la Torino. Fassino speră să fiei susţinut de cât mai mulţi români, în cazul în care va trece de alegerile primare din PD, în urma cărora se va stabili candidatul partidului la funcţia de primar la Torino. Întâlnirea a fost organizată de Marian Mocanu, liderul partidului „Europei per l’Italia”. În cazul în care Fassino va fi candidatul oficial al PD, pe lista cu care se va prezenta la vot ar putea fi incluşi şi români, speră Marian Mocanu. „Piero Fassino nu este încă decis pentru listă. E de trecut întâi de alegerile primare, după care se va vedea ce loc putem să ocupăm şi noi. Sunt sigur însă că în cazul victoriei, vom avea un reprezentant”, ne-a declarat Mocanu.
La întâlnirea cu Piero Fassino sala a fost plină, fiind prezenţi peste 100 de români. Politicianul italian a răspuns întrebărilor adresate din sală, delimitând clar anumite aspecte care ţin de comunitatea românescă şi de străini în general.

Marian Mocanu ne-a precizat că „punctele principale pe care le-a discutat cu noi au fost legate de combaterea muncii la negru, imaginea comunităţii române atât în Torino, cât şi în întraga peninsulă şi promisiunea că numărul grădiniţelor şi a creşelor pentru copii va creşte. Românii şi străinii din Torino în general se confruntă cu greutăţi în a găsi locuri pentru copiii preşcolari mai ales.”
„Europei per l’Italia” îl va susţine pe Fassino şi se va implica activ în campania lui Piero Fassino, şi la alegerile primare din PD, şi la alegerile propriu-zise din luna mai. „Am reuşit să dicutăm cu peste o mie de români din Torino, pentru a participa la alegerile care vor fi în luma mai. Sper din tot sufletul să se înscrie pe listele suplimentare pentru a putea vota. Oricum, pentru alegerile primare care vor avea loc pe 27 februarie, se poate participa cu actele de rezidenţă, nefiind necesară înscrierea pe liste. Noi am început deja distribuirea de manifeste şi fluturaşi electorali şi avem în plan să le tipărim cât mai repede şi în limba română. Dacă Piero Fassino va trece de alegerile primare vom face tot posibilul să aibă peste 1000 de voturi din partea noastră şi o spun cu toată responsabilitatea.” ne-a declarat Marian Mocanu.

„Vom face tot posibilul să aibă peste 1000 de voturi din partea noastră”

Un nou Torino

În comunicatul „Europei per l’Italia” dat publicităţii după întâlnirea cu Piero Fassino se spune: «Sâmbătă 5 februarie, un public numeros, estimat la peste o sută de persoane, l-a primit călduros pe candidatul la alegerile primare pentru funcţia de primar al oraşului Torino, deputatul Piero Fassino.
Întâlnirea, promovată de mişcarea „Europei per l’Italia”, a stârnit un interes notabil şi demonstrează dorinţa de participare şi de contribuire la construirea capitalei piemonteze, nu numai în termeni economici ci şi în termeni sociali şi cu propriile idei.
O dorinţă subliniată în deschidere de preşedintele „Europei per l’Italia”, prof. Marian Mocanu, ce a amintit de cei peste 42.000 de români prezenţi la Torino, care deja contribuie la dezvoltarea oraşului prin munca lor şi care şi sunt gata să o facă şi mai mult prin forţa aspiraţiilor lor, participând la alegerile pentru reînnoirea consiliului local, în interesul întregului oraş Torino.
La apelul de a construi împreună un viitor nou pentru un nou Torino, a răspuns cu convingere deputatul Fassino, care timp de mai bine de o oră s-a întreţinut cu toţi cei prezenţi, demonstrând nu numai că ştie să aprecieze contribuţia pe care o aduce comunitatea românească oraşului Torino ci şi că este gata să o valorifice în cadrul proiectului său de construire a unui „Mare Torino” (Gran Torino).
Substanţiala unitate de vederi dintre Piero Fassino şi „Europei per l’Italia” s-a manifestat prin intermediul unei angajări concrete în lupta împotriva muncii la negru, pentru îmbunătăţirea imaginii comunităţii româneşti, şi în speranţa unui consilier local român în viitoarea administraţie locală a capitalei piemonteze.»
«Prin prezenţa şi cuvintele sale, deputatul Piero Fassino a demonstrat mai ales că îi consideră pe cetăţenii români şi pe cei comunitari ca o parte de acum esenţială a vieţii sociale şi productive a oraşului. Este de ajuns doar să amintim implicarea sa pentru dotarea oraşului Torino cu noi spaţii educative (şcoli şi grădiniţe) unde toţi torinezii, fie aceştia de generaţie veche sau de imigraţie recentă, să poată găsi spaţii de creştere şi dezvoltare formativă fără a crea sau genera neînţelegeri inutile.
Publicul şi-a demonstrat interesul faţă de propunerile deputatului Fassino prin aplauze lungi şi repetate semn al convingerii privind ideile şi afirmaţiile exprimate de candidatul la funcţia de primar. Un aport notabil a fost dat discuţiei de prezenţa şi de intervenţiile asociaţiilor româneşti prezente – Frăţia, PIR, Plai, Ovidiu – care au îmbogăţit în termeni calitativi dezbaterea deja interesantă.
După această zi, Mişcarea „Europei per l’Italia” simte să reafirme şi mai mult angajamentul său de susţinere a candidaturii lui Piero Fassino la funcţia de primar al oraşului Torino, pentru un Torino liber, democrat şi social, în esenţă pentru un nou şi reînnoit „Mare Torino”!
Din acest motiv, fideli istoriei noastre, ideilor noastre, adresăm un apel celor care împărtăşesc idealurile şi obiectivele noastre de a intra în contact cu noi, pentru a-l susţine la Torino pe Piero Fassino şi visul unui „Mare Torino”.»
A.R.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Calisesi(Lega Nord) consternat: „Fiica mea invata română!”

FLASH/ Federalismul fiscal