in

FLASH/ Federalismul fiscal

Intârzie punerea în aplicare a federalismului fiscal- reforma care acordă regiunilor, provinciilor şi municipalităţilor o autonomie mai mare în gestionarea taxelor încasate de la rezidenţi. Principalele linii au fost deja stabilite, dar acum guvernul trebuie să le pună în aplicare în detaliu, prin decrete prezentate în Parlament, spre aprobare.

La Camera Deputaţilor, însă, guvernul nu mai poate conta pe o  majoritate puternică. La începutul lunii februarie, Parlamentul a respins decretul care ar fi permis primăriilor posibilitatea de a introduce noi taxe şi de a colecta o parte din cele existente.

Guvernul a încercat să forţeze intrarea în vigoare a decretului, dar a fost oprit de către Preşedintele Republicii, conform căruia nu se poate trece peste avizul Parlamentul. O situaţie similară s-ar putea verifica pentru decretul privind impozitul pe autonomia regiunilor. Federalismul este unul dintre obiectivele principale ale Ligii Nordului, partid majoritar, care a amenintat in mod repetat cu răsturnarea guvernului şi reîntoarecerea la urne, în cazul în care reforma nu va fi adoptată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alegeri 2011/Mocanu îi promite lui Fassino 1000 de voturi româneşti

FOTO/Exclusiv: Ramona Bădescu îşi prezintă noul birou din primăria Romei