in

Alina Gorghiu, Prim-vicepreședinte PNL: „Ne poate spune Parchetul cine sunt cei vinovați pentru blocarea votului din Diaspora?”

Au trecut mai mult de două săptămâni de când românilor care trăiesc în afara granițelor țării le-a fost îngrădit dreptul de a vota, iar identificarea vinovaților rămâne o prioritate pentru societate.

Scrutinul din 16 noiembrie a demonstrat că românii prețuiesc dreptul lor fundamental de a vota și că și-l apără cu îndârjire împotriva tuturor celor care, ajunși vremelnic la putere, încearcă să-l limiteze, în mod nedemocratic. Ar fi așadar umilitor pentru miile de români din țară și din Diaspora ca dosarul deschis in rem privind votul din străinătate să rămână pur și simplu uitat în vreun sertar.

Evenimentele din 2 și 16 noiembrie nu pot fi lăsate nesancționate, cu atât mai mult cu cât sunt voci, precum cele ale lui Mircea Geoană, fost președinte PSD, și Marian Vanghelie, vicepreședinte exclus al PSD, care au relatat public cum au decurs discuțiile în interiorul partidului și cum, de fapt, împiedicarea votului în Diaspora a reprezentat o strategie de campanie a lui Victor Ponta. În plus, există oameni care pot spune cum au decurs discuțiile dintre membrii Biroului Electoral Central și foștii miniștrii de externe, Titus Corlățean și Teodor Meleșcanu.

În aceste condiții, ne-am aștepta ca toate aceste informații care există în spațiul public să facă și obiectul audierilor în dosarul deja deschis. Românii merită să afle cine sunt cei care au generat blocajul la urne din 16 noiembrie, iar responsabilii trebuie să suporte sancțiunile legale. Indiferent de rezultatul final al procesului electoral, lucrurile nu pot rămâne așa. Niciun român nu trebuie să aibă măcar suspiciunea că instituțiile statului român, Parchetul, nu-și fac datoria față de cetățeni.

Situația este extrem de gravă și, dacă nu s-ar fi început deja urmărirea penală, aș fi solicitat înființarea unei comisii de anchetă parlamentară pe acest subiect.

Alina Gorghiu,
Prim-vicepreședinte PNL

Iohannis: Sunt revoltat că cei ce au împiedicat votul diasporei sunt încă în funcţii

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din Piemont sub semnul tricolorului

Salariul minim în România: un euro pe oră, de 7 ori mai mic ca în Italia