in

Ambasadorul italian Mario Cospito, decorat de Traian Băsescu

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit pe 15 ianuarie 2013, în vizită de rămas bun pe ambasadorul Republicii Italiene, Mario Cospito, cu prilejul încheierii misiunii sale în România. Ministrul Titus Corlăţean a subliniat activitatea deosebită a ambasadorului italian, în spiritul Parteneriatului Strategic dintre România şi Italia, confirmat de nivelul excelent al relaţiilor româno-italiene, caracterizate de o dinamică substanţială a contactelor bilaterale, a dialogului politic, precum şi a schimburilor economice şi culturale.

În acest context, oficialul român a exprimat apreciere faţă de modul în care ambasadorul Italiei a susţinut luarea unei decizii de către autorităţile italiene pentru liberalizarea totală a accesului cetăţenilor români pe piaţa muncii din Italia începând cu ianuarie 2012, pentru recunoaşterea Epis – co piei Ortodoxe Române în Italia, precum şi pentru modul în care a prezentat opiniei publice rolul şi contribuţia comunităţii româneşti din Italia.

 

Dacă Italia dispare, 20% dintre români rămân fără venituri – afirmă ambasadorul Mario Cospito

Cei doi interlocutori au susţinut necesitatea menţinerii unui nivel ridicat al contactelor politicodiplomatice între România şi Italia. În acest context, este aşteptată realizarea unei vizite a ministrului italian de externe la Bucureşti, în cursul acestui an, după alegerile parlamentare din Italia din luna februarie 2013.

 

Ambasadorul Italiei: UE nu va accepta interzicerea vânzării terenurilor din România către străini

Ambasadorul Mario Cospito a reiterat susţinerea fermă a Italiei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, subliniind că poziţia Italiei în relaţia cu partenerii europeni este aceea de a se confirma o dată certă pentru aderarea României la spaţiul Schengen, în cursul acestui an. Şeful diplomaţiei române a urat succes ambasadorului Mario Cospito în îndeplinirea misiunii care îi va fi încredinţată după reîntoarcerea la Roma, exprimând convingerea că, şi din viitoarea poziţie, va continua să rămână un prieten apropiat al României.

Decorat de Băsescu

Preşedintele României, Traian Băsescu, i-a decorat luni, 21 ianuarie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, pe Mario Cospito, ambasadorul Republicii Italiene în România, şi pe domnul Georgios Poukamissas, ambasadorul Republicii Elene în România. Traian Băsescu le-a conferit ambilor Ordinul Naţional “Pentru Merit” – în grad de Mare Cruce.

 

’’Românii din Italia nu vor fi impozitați!”, afirmă ambasadorul Mario Cospito

Iată alocuţiunea susţinută de Traian Băsescu cu această ocazie: “Domnule ambasador al Italiei, Domnule ambasador al Greciei, Este pentru mine o onoare să vă înmânez înalte decoraţii ale statului român pentru modul în care v-aţi îndeplinit mandatul la Bucureşti. Aţi fost nu numai nişte străluciţi reprezentanţi ai ţărilor dumneavoastră, dar aţi devenit şi foarte buni prieteni ai României. Rar ţi se întâmplă ca în această lume, la acest nivel, să faci gesturi care dincolo de a fi de protocol, sunt şi gesturi făcute din suflet.

 

Mario Cospito: „Aderarea României la Schengen ar duce la creşterea PIB-ului cu 1-3 %”

Vreau să ştiţi că mica ceremonie de astăzi şi înaltele decoraţii ale statului român v-au fost acordate nu numai ca un semn de respect pentru statele pe care le-aţi reprezentat la Bucureşti, dar şi din suflet pentru ce aţi făcut pentru România. Vă mulţumesc mult şi vă doresc mult succes în cariera dumneavoastră de după plecarea de la Bucureşti, dar pentru că am folosit cuvântul plecare, vreau să ştiţi că oricând va fi pentru noi o mare bucurie când veţi reveni la Bucureşti măcar şi ca vizitatori, dacă nu în misiuni diplomatice. Vă mulţumesc mult.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ponta s-a întâlnit cu Schwarzenegger: L-am convins să vină în România

Episcopul Siluan: La orele de religie din Italia să se predea catehismul ortodox