in

Amnezia unui politician ales în diaspora. Să-i împrospătăm memoria deputatului Lubanovici

Deputatul PNL Mircea Lubanovici, ales în diaspora, dă semne că suferă de amnezie, pentru că nu ne putem imagina că ar dori să își bată joc de alegătorii săi, românii din străinătate. Dumnealui a uitat că anul trecut, la votul pentru mărirea numărului de parlamentari care să reprezinte diaspora, chiar el a plecat din sală, amendamentul fiind respins la diferență de doar un vot. Acum, după aproape un an, se declară indignat că parlamentarii au respins din nou această propunere.

”Sunt indignat de votul negativ al colegilor parlamentari din Senatul Romaniei in ce priveste propunerea legislativa prin care cerem marirea numarului de parlamentari pentru diaspora.”, a postat Lubanovici pe pagina sa de facebook.

 

Amendamentul care prevedea mărirea numărului de parlamentari a fost respins la votul din 24 iunie 2015. Rezultatul era următorul: 113 pentru mărirea numărului de parlamentari și 114 împotrivă. Deci, pentru doar un vot, amendamentul nu a fost aprobat. Uitându-ne pe lista celor care au votat, am descoperit cu uimire că diferența de doar un vot ar fi putut fi trecută dacă doi parlamentari ar fi votat, unul dintre ei fiind chiar Mircea Lubanovici. M-am uitat dacă nu cumva a lipsit în acea zi, dar dumnealui votase cu câteva minute înainte. Votul la care a lipsit a început la ora 13:19, iar Lubanovici votase un alt amendamnent la ora 13:08. A dispărut la cel mai important amendament, după doar 11 minute. Suspect, s-au reîntors la următorul vot, care a avut loc la ora 14.46.

Iată aici lista cu parlamentarii care au votat acel amendament, deputatul Mircea Lubanovici fiind absent. (http://www.cdep.ro/pls/steno/evot.nominal?idv=13151&ord=3)

După publicarea articolului referitor la lipsa domniei sale de la vot, deputatul Lubanovici ne-a trimis un drept la replică, în care motiva lipsa de la vot:

”Imediat după votul la care se face referire am sesizat neregulile și m-am adresat Președintelui Camerei Deputaților și colegilor prezenți, iar intervenția mea, prin care am confirmat că “am fost toată ziua în plen, am votat ordinea de zi şi, la propunerea legislativă cu dublarea numărului de parlamentari, votul meu nu a fost înregistrat”, precum și că “doresc să se demareze o anchetă pe acest subiect”

Precizăm însă că (lucru obișnuit în rândul politicienilor care promit și nu se țin de cuvânt), nu a existat nicio anchetă și nu a fost trimis niciun rezultat referitor la absența SA NEMOTIVATĂ. S-a considerat, probabil, că e un subiect neinteresant iar alegătorii vor uita de acest incident.

Andi Rădiu


Despre acest subiect citiți și:

Jocuri murdare la votul pentru parlamentarii diasporei, doi deputaţi AU IEŞIT PREMEDITAT de la vot

Drept la replică, deputat Mircea Lubanovici: ”Votul meu nu a fost înregistrat”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

REȚETĂ: Sarmale de post

Hoţi de biciclete, arestaţi la Messina