in

Atenție, se deschid ușile: grăbiți-vă să prindeți loc la întâlnirea PNL cu asociațiile din Diaspora!

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat într-un comunicat remis presei intenția partidului de a da startul consultărilor cu asociațiile românești din străinătate, cu privire la votul prin corespondență. ”Reforma electorală nu se poate considera terminată până când nu este găsită cea mai potrivită soluție pentru diaspora.” scrie Gorghiu în comunicat.

Grupul de lucru, care va fi condus de către deputații Mihai Voicu și Mircea Dolha, va avea întâlniri cu reprezentanți ai asociațiilor românilor din străinătate, pentru a analiza care sunt propunerile lor.

Iată comunicatul:

”Partidul Național Liberal vrea o Românie demnă, în care statul să îi respecte pe toți, fără să discrimineze anumiți cetățeni atunci când sunt alegeri. Vrem o Românie unită, iar pentru aceasta toți cetățenii trebuie să fie egali în exercitarea dreptului de vot, indiferent unde se află.

Nevoia modificărilor temeinice în legislația electorală a pornit în noiembrie 2014, când s-au văzut clar problemele legate de votul în străinătate. Reforma electorală nu se poate considera terminată până când nu este găsită cea mai potrivită soluție pentru diaspora.

Partidul Național Liberal a decis, de aceea, să se adreseze nemijlocit românilor de peste hotare și invită la consultări asociațiile acestora, pentru a discuta aplicat despre votul prin corespondență.

În vederea unui dialog structurat, PNL a format un grup de lucru, din care fac parte domnii Mihai Voicu și Mircea Dolha. Aceștia vor avea întâlniri cu reprezentanți ai asociațiilor românilor din străinătate, pentru a analiza care sunt propunerile lor și, în același timp, soluțiile pe care noi le avem în vedere.

Am convingerea că acest dialog va completa în mod semnificativ propunerile PNL în Comisia de Cod electoral, pentru ca legea finală să răspundă cu adevărat nevoilor românilor din diaspora și dorinței tuturor de a avea un proces electoral democratic și echitabil.

Alina Gorghiu,
Copreședinte PNL

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O româncă va reprezenta Italia la campionatele internaționale de gimnastică artistică

Român de 36 de ani, ucis în Sicilia de un şofer-pirat