in

Aura Anghelescu, în sprijinul românilor din Milano: ”Mă voi lupta pentru cultură”

Aura Anghelescu, 35 ani, originară din Bucureşti, este un alt candidat român la Milano. Candidatura sa pe lista civică „Io corro per Milano” care îl susţine pe candidatul de centru dreapta Stefano Parisi, este rezultatul colaborării dintre mişcarea politică Europei per l’Italia, condusă de Marian Mocanu, şi partidul Italia Unică fondat de Corrado Passera. Aura Anghelescu este director executiv la „Antica Osteria Stendhal”, un restaurant în centrul istoric al oraşului.

De cât timp sunteți în Italia și care au fost motivele pentru care ați decis să vă stabiliți în Peninsulă?

«Sunt de aproape 13 ani în peninsulă, motivul principal a fost sora mea, deoarece a vrut să studieze moda în Milano.»

Care au fost problemele cu care v-ați confruntat ca străin în Italia?

«”Permesso di Soggiorno”, acum 13 ani nu era uşor să obţii acte, aşadar m-am înscris la facultatea de economie. Aşa am scăpat şi am devenit cetăţean străin în regulă.»

Ce relație aveți cu comunitatea românească?

«Deşi suntem foarte numeroşi în Milano, nu am avut onoarea să-i cunosc pe toţi, în schimb cu cei pe care îi cunosc ne vedem destul de des, mergem la film, la cină şi de foarte multe ori ne apuca noaptea vorbind de cum am putea să fim mai uniţi şi utili pentru Milano.»

Care sunt punctele principale cu care intrați în bătălia electorală?

«Siguranţa cetăţenilor, curăţenia, promovarea intreprinderelor mici şi mijlocii… dar primul lucru pe care îl voi propune, dacă voi intra în Consiliul local, va fi legat de cultură. Voi propune realizarea de studii, documentare audio-video şi website-uri care să dezvolte subiecte relevante din Istoria Românilor. Apoi voi susţine organizarea de concursuri tematice de limbă, cultura şi civilizaţie românească; organizarea de tabere şi şcoli de vară în România… Aştept şi alte idei de la comunitate, pe mailul meu personal, la adresa [email protected]

Andi Rădiu
[email protected]


Citește și:

Mărioara Popescu, candidată la Muncipiul VII din Milano. ”Mă simt parte a acestui oraş”

”Știu, vreau şi pot să fiu reprezentantul românilor la Milano”

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Consulatul General al României la Trieste informează cetăţenii români din Veneto şi Friuli Venezia Giulia cu privire la exercitarea votului în străinătate

Vă amintiți de adorabilul copil Giosuè din celebrul film ”La vita è bella”? Iată cum arată și ce face acum