Menu
in

Aurelian Mihai, deputatul diasporei, figurează în topul cheltuitorilor, are 11 angajați

Cei 586 de deputaţi şi senatori din actuala legislatură şi-au angajat 2.265 de persoane la birourile parlamentare, recordul fiind de 16 angajaţi la un parlamentar, iar suma pe care aleşii o decontează, lunar, de la Cameră şi Senat, pentru remunerarea acestora depăşeşte trei milioane de lei.

Deputaţii Aurelian Mihai, independent (foto), Steluţa Cătăniu (PNL) şi Ludovic Orban (PNL) au înregistrat cele mai mari sume decontate în luna august pentru plata personalului angajat la propriile birouri parlamentare, ei solicitând Camerei să achite cheltuieli ce depăşesc, în cazul fiecăruia, 8.500 de lei.

Deputatul Aurelian Mihai cere la MAE situația încasărilor din ambasade și consulate

Astfel, deputatul independent Aurelian Mihai (foto), ales pe listele PPDD în colegiul uninominal nr. 1 Diaspora, a decontat în luna august suma de 9.973 lei, pentru cheltuielile de personal, el având 11 angajaţi, dintre care un angajat în baza unui contract individual de muncă şi ceilalţi zece în baza unor convenţii civile.

Potrivit informaţiilor remise de Camera Deputaţilor, la solicitarea Mediafax, cei 412 deputaţi au decontat, în luna august, cheltuieli de personal pentru 1.554 angajaţi care figurează pe statele de plată aferente lunii august, în cuantum de 2.127.975 de lei.

Deputatul Aurelian Mihai îi cere socoteală ministrului David despre repatrierea voluntară: ”Vreau să știu dacă există un astfel de proiect”

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor remise de Senat, la solicitarea Mediafax, pe statele de plată aferente lunii septembrie figurau 711 angajaţi, care deservesc birourile parlamentare ale celor 174 de senatori. Cheltuielile de personal decontate de senatori în luna iulie au fost în cuantum de 956.315 lei.

Suma totală, decontată de deputaţi şi senatori, pentru cheltuielile cu personalul angajat la cabinetele parlamentare, pentru luna august (Camera) şi luna iulie (Senatul) este în cuantum de 3.084.290 de lei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version