in

Brînză îi cere lui Ponta votul prin corespondenţă

Preşedintele Comisiei pentru românii din străinătate, William Brînză, îi cere premierului Victor Ponta să ia în considerare proiectul legislativ privind votul prin corespondenţă, în contextul discuţiilor privind eliminarea românilor din străinătate de pe listele electorale permanente. 

"Personal, am întreprins toate demersurile necesare pentru facilitarea accesului la vot a românilor din afara graniţelor ţării. Am iniţiat, am promovat şi am  introdus proiectul legislativ privind votul prin corespondenţă care era destinat lor, românilor din străinătate. Aşa cum se ştie, proiectul nu presupunea anularea metodei tradiţionale de vot clasic, la urne.

Faptul că nu am găsit înţelegerea necesară pentru ca proiectul să fie adoptat până în prezent m-a determinat ca, de fiecare dată când a fost necesar, să port discuţii pentru mărirea numărului de secţii de vot în străinătate, atât cu reprezentanţii MAE, cât şi cu cei ai Guvernului. Acest lucru a contribuit la îmbunătăţirea numărului de votanţi, dar nu a rezolvat şi nici nu va rezolva această problemă majoră, aceea de a fi respectat dreptul constituţional al românilor de a vota", se arată într-un comunicat al deputatului PDL. 

"Dată fiind această situaţie, vă rog domnule premier Ponta, împreună cu Guvernul pe care îl conduceţi, să consideraţi acest proiect legislativ, al votului prin corespondenţă, de primă prioritate pentru că, peste câteva luni, vor fi alegerile parlamentare", precizează William Brînză.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Antonescu: Românii din străinătate “Nu sunt în cvorum”/ CCR: Sunt incluşi

Turistă violată pe autostradă, arestat un şofer de tir român