in

Brînza a facut băi de mulțime la Bergamo, Perugia și Torino

Bucuria, voia bună şi ropotele de aplauze au constituit semnul de mulţumire din partea românilor din Bergamo, Perugia şi Torino pentru florile, cărţile şi evenimentul cultural artistic susţinut de Irina Loghin şi Fuego pe care William Brînză, preşedintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, le-a dăruit cu ocazia Floriilor şi a Paştelui (sărbătorit de românii de confesiune romano-catolică, protestantă, reformată şi neoprotestantă), anunţă un comunicat al deputatului.

La biserica penticostală Elim, din Perugia, pastorii au solicitat intervenţia deputatului pe lângă autorităţile italiene şi cele române, în vederea obţinerii recunoaşterii cultului penticostal român în Italia. Totodată, aceştia i-au cerut deputatului să îi sprijine în vederea facilitării unei întâlniri cu ministrul de externe român, cu prilejul proximei vizite a acestuia în Italia.

Vizita de lucru a deputatului Brînză, în Italia, s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile şi s-a înscris în cadrul general de consolidare a relaţiilor cu asociaţiile de români, cultele religioase şi ONG-urile româneşti, deputatul străbătând Italia de la nord la sud.

Cu această ocazie, William Brînză a avut  o serie de discuţii şi cu oficialii italieni, urmare cărora s-a stabilit necesitatea unui dialog continuu, sutinut, în vederea realizării unor proiecte comune, în sprijinul comunităţilor de români din Italia.

Următoarea acţiune în Italia a preşedintelui comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, William Brînză, va avea loc în luna mai 2012, când deputatul are programată o întâlnire de lucru cu primarul oraşului Torino.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Votul obligatoriu, adoptat tacit de Senat: românii riscă amenzi de 250 de euro dacă nu merg la vot

Nu fiţi nepăsători!