in

Brȋnză: “Nu politizez 8 Martie”

Deputatul William Brȋnză, preşedintele PDL Diaspora, a dedicat ziua de duminică, 6 martie, pentru vizitarea comunităţii româneşti din Roma, chiar dacă organele centrale ale PDL au decis ca, ȋn Italia, coordonarea organizaţiei să fie făcută de senatorului Viorel Badea. Brȋnză a vrut să le felicite pe doamne şi domnişoare cu ocazia zilei de 8 martie, susţinând că prezenţa sa la Roma nu a avut nicio conotaţie politică.

Deputatul PDL William Brȋnză s-a aflat duminică, 6 martie, ȋn patru locuri diferite din Roma, pe parcursul zilei ȋntâlnind sute de femei din comunitatea românească, pe care le-a felicitat cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. Acesta le-a oferit sute de flori, mărţişoare şi le-a ascultat problemele cu care se confruntă. Politicianul a fost şi la locul unde a fost lovită şi omorâtă Maricica Hăhăianu, depunând un buchet de flori şi ţinând un moment de reculegere ȋmpreună cu alţi colegi din organizaţia PDL Italia. Au urmat ȋntâlnirile cu românii aflaţi la acea oră ȋn piaţa Anagnina, apoi la biserica ortodoxă „Nativita’ di Nostro Signore Gesu’ Cristo” situată ȋn via Gallia, şi la o biserică neoprotestantă din Roma.

Principalul loc unde deputatul a ţinut să se oprească ȋmpreună cu colegii din organizaţia PDL Italia a fost la staţia de metrou Anagnina, la locul unde asistenta medicală Maricica Hăhăianu a fost lovită pe 8 octombrie 2010 de către italianul Alessio Burtone, lovitură care i-a cauzat decesul. Cu această ocazie a depus un buchet de flori şi a ţinut un moment de reculegere. „Maricica Hăhăianu a devenit un simbol al comunităţii iar drama ei şi a familiei sale nu trebuie s-o uităm niciodată. O femeie care a murit departe de casă, fără să fi avut vreo vină. Locul unde a fost lovită românca noastră trebuie să fie, pentru orice politician care se află la Roma, un loc de pelerinaj. Cu ocazia zilei femeii am ţinut să-i depun un buchet de flori, ȋnainte de orice vizită pe care am făcut-o la Roma.”, ne-a  declarat deputatul.

Horă la Anagnina

Următoarea vizită a fost ȋn piaţa Anagnina, locul unde sute de români se ȋntâlnesc ȋn special duminica. Cu această ocazie, politicianul a oferit femeilor sute de flori, mărţişoare şi a stat de vorbă despre problemele cu care se confruntă ȋn viaţa de zi cu zi sau la locul de muncă. Deputatul nu a refuzat invitaţia femeilor de a se alătura la o horă românească formată ad-hoc. „Am simţit bucuria femeilor când au primit flori din partea mea sau a colegilor de partid. Nu am vrut să amintesc despre politică sau ce partid reprezentăm. Nu am vrut să politizăm aceste momente. Am ţinut doar să le urăm femeilor prezente ȋn piaţă să fie fericite şi să se bucure de venirea primăverii. O floare ȋnmoaie inima oricărei femei şi fericirea primirii unei flori s-a văzut pe feţele lor. Din păcate, majoritatea au plecat din ţară lăsând familia, soţul sau iubitul şi poate nu mai sperau să fie felicitate de careva.”
William Brȋnză nu a evitat să asculte părerile şi problemele  românilor prezenţi. Propunerea legii de plată retroactivă a contribuţiilor pentru pensie şi asigurarea unui loc de muncă ȋn România au fost punctele principale ale discuţiilor.
„Am stat de vorbă cu zeci de români şi problemele lor sunt multe şi complexe. I-am ȋntrebat ce aşteaptă de la politicienii români şi am aflat că majoritatea dintre ei vor să se ȋntoarcă ȋn ţară iar acolo vor să aibă posibilitatea de a avea o pensie, chiar dacă ani de zile au fost nevoiţi să muncească la negru. Să poată plăti retroactiv pentru acea perioadă. Deasemenea mi-au spus despre fatul că ar dori să existe o bursă a locurilor de muncă, care să poată fi consultată şi aici la misiunile diplomatice sau pe internet. E necesar să existe aşa ceva pentru cei care vor să se ȋntoarcă. Mi-am propus să găsim soluţii şi pentru finanţarea unor proiecte ale celor care vor să se ȋntoarcă şi să dezvolte afaceri originale şi bune. Ajuns la jumătatea mandatului, am siguranţa că am depistat problemele celor din străinătate şi că proiectele pe care le-am ȋnceput vor ajuta cu adevărat.”

Constituţia şi Biblia

Deputatul William Brȋnză a fost prezent şi la două biserici din Roma, una ortodoxă, „Nativita’ di Nostro Signore Gesu’ Cristo” situată ȋn via Gallia şi o alta, neoprotestantă, situată tot ȋn capitala italiană. Si cu acest prilej, deputatul a oferit sute de flori, mărţişoare şi a felicitat doamnele şi domnişoarele prezente. „ȋn loc să particip la tot felul de spectacole şi să fac campanie electorală, am preferat să fiu alături de româncele care au ales să fie prezente la slujbele de duminică. Sunt convins că le-am făcut o bucurie oferindu-le o floare şi felicitându-ne. La una dintre slujbe, unde am avut posibilitatea să le vorbesc am subliniat faptul că  un bun român trebuie să se ghideze ȋn viaţă după două cărţi, de căpătâi aş spune: Constituţia şi Biblia.”
La sfârşitul vizitei la Roma deputatul ne-a declarat că asemenea momente nu trebuie sub nicio formă politizate pentru că românii sunt sensibili şi ţin la sărbătorile lor. „Românii aflaţi ȋn străinătate au nevoie de asemenea momente ȋn care să simtă că cineva din ţară le este aproape, că nu uită de ei. Asemenea sărbători ȋnsă nu trebuie politizate şi trăite şi simţite la adevărata lor semnificaţie. A introduce discursuri politicianiste sau a le aminti despre politică cred că e o greşeală. Iar dacă vreun politician român vine ȋn asemenea momente, ideea principală e să facă o bucurie prin a oferi o floare sau un mărţişor, nu a le vorbi despre cât de bun e un partid sau altul.”

Andi Rădiu

“Cu ocazia zilei de 8 martie, PDL Roma a ȋmpartit flori româncelor, la biserica ortodoxa din via Gallia si la biserica penticostala Bethel. PDL Roma se delimiteaza de actiunea care a avut loc ȋn aceeasi zi la Anagnina, William Brȋnza fiind invitatul unei asociatii pe care nu o cunoastem şi de acţiunile reprobabile la adresa deputatului Cristian Rizea”, ne-a declarat Lavinia Nastase presedinte PDL Roma.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Diplomă fără diplomaţie

Rizea a inventat mărţişorul politic