in

Câți români candidează la alegerile din Italia? O româncă, respinsă la Spoleto, adeverința AEP depusă fără traducere autorizată

Mariana Ramona Mihai a fost exclusă din lista Partidului Democrat prezentată pentru alegerile din 10 iunie pentru consiliul primăriei din Spoleto. Mai întâi Comisia Electorală a respins candidatura româncei, iar apoi Tribunalul Administrativ Regional (TAR) a confirmat această decizie.

Mariana Ramona Mihai, de 16 ani în Spoleto, era pe lista de candidați PD, care o sprijină pe Camilla Laureti la funcția de primar. Comisia Electorală a decis să respingă candidatura româncei, pentru că adeverința necesară candidaturii, emisă de Autoritatea Electorală Permanentă din România, a fost depus fără o traducere autorizată.

Contra acestei decizii, ea a făcut recurs la TAR Umbria, dar judecătorii au confirmat decizia comisiei electorale de circumscripție.

Chestiunea este legată de certificatul de eligibilitate emis de autoritatea română, în 2 aprilie, transmis din România pe email.

Pentru a putea candida, străinii trebuie să prezinte acest certificat, care să ateste că au dreptul de a candida la alegeri. Dar documentul, fiind într-o limbă străină, pentru a fi considerat valabil, trebuie să fie însoțit de o traducere autorizată.


39 de români candidează la alegerile din Italia

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a informat că un număr de 39 de cetățeni români rezidenți în Italia au solicitat și au primit adeverințele necesare pentru a-și putea înscrie candidatura la alegerile locale din această țară.

Adeverințele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidențelor autorităților române, solicitanții nu au nicio interdicție în ceea ce privește exercitarea drepturilor electorale și nici nu se află sub incidența unei hotărâri judecătorești definitive prin care să fi fost condamnați la pierderea drepturilor electorale.

in cei 39 de potențiali candidați români la alegerile locale din Italia, 31 sunt femei și 8 sunt bărbați. În data de 10 iunie 2018, locuitorii din peste 63 de localități dintre cele 1.197 din Regiunea Piemont își vor alege primarii și consilierii. Alături de cetățenii italieni, la alegerile locale votează și românii înscriși pe listele electorale suplimentare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de 37 de ani, ucisă pe trecerea de pietoni la Tor Lupara, periferia Romei

Atmosferă rasistă la Terni. Candidată de origine română, atacată în campania electorală: «Străino, pleacă de aici»